Kameran fångar gråtande hund-mamma – anledningen till hennes ”tårar” få hjärtat att värka

Den som säger att hundar inte kan känna sorg och saknad som människor har uppenbarligen inte speciellt mycket erfarenhet av hundar. Hundar är lojala, tröstande och beskyddande, och en extra fin egenskap de har är att de aldrig döljer sina känslor. Du kan snabbt se om en hund är glad eller ledsen. 

Vad man inte brukar se är hundar som fäller tårar. När Sarah Jennings Sleime såg den här hunden på hundhemmet där hon jobbar kändes det som att hennes hjärta gick av på mitten. 

Sarah Sleime jobbar som volontär på Greater Charlotte SPCA, som är ett typ av hundhem för de hundar som inte har en matte eller husse eller någonstans att bo

Hundarna som bor på hemmet har kommit dit av helt olika anledningar. Det kan vara att de räddats från våldsamma miljöer eller vanvård, men det kan också vara att deras ägare blivit sjuk eller dött och inte längre är kapabel att ta hand om hunden längre. 

Hundmammans tårar

Den här hunden kom att bli extra speciell för Sara, då hon aldrig glömmer tårarna. 

Foto: Facebook/Sarah Jennings Sleime

Sarahs första möte med hunden var på ett annat hundhem, där hon var på besök. 

”Jag väntade på att de [som jobbade där] skulle hälsokontrollera ett par av de hundar vi funderade på att ta med oss, och jag gick upp och ner i kennlarna. Så såg jag bara de här lilla arma djuret sitta där, och hon var väldigt mänsklig – lamslagen och lugn, berättar Sarah för The Dodo. 

Valparna togs ifrån henne

”Så jag böjde mig och började prata med henne”, fortsätter hon. 

Sarah pratade som man brukar med hundar. Hon sa att allt kommer att bli okej, och det var då som hon såg tårarna. Hon fick veta att någon övergett hundmamman på hemmet, men de hade behållt hennes nyfödda valpar. 

“Någon dumpade den stackars mamman på hemmet, minus hennes barn. Varje gång jag slutade för att prata med henne och säga att jag var ledsen fyllde hennes ögon tårar (kolla in reaktionen”, skrev Sarah på Facebook, där hon delade med sig av studen i form av en video. 

Har fått ett nytt hem

Sarah tog med sig hundmamman, och har nu sett till att hon adopterats till ett kärleksfullt hem., vilket hon uppdaterat om på Facebook.