Ingen ville ha hund med skevt ansikte – då tar främling en tur till veterinären

Hunden Lucky kunde inte njuta av sitt liv. Alla ägare och familjer som han hade bott hos var elaka mot honom. Ingen var intresserad av att visa honom den kärlek han förtjänade.

Han föddes på en enorm kennel och hittade aldrig någon som ville adoptera honom. Till sist gavs han bort gratis.

Anledningen? Lucky hade ett missbildat ansikte och såg inte ut som andra hundar.

Lucky tillbringade sitt liv med att flytta runt från plats till plats – aldrig fick han bo i ett hus eller ha chansen att bevisa sig själv. Ofta överlämnades han gratis till nästa ägare. Ingen ville ha kvar honom länge.

Genom åren har Lucky haft många ägare, men ingen av dem har verkligen tillgodosett hans behov ordentligt. Senast bodde han hos en familj i Austin, Texas, men han blev tyvärr försummad och lämnad åt sig själv.

Eftersom familjens katter inte gillade att Lucky var där, var han tvungen att vara ute 24 timmar om dygnet…

Han lämnades kvar på gården, bunden vid ett träd, utan ordentlig mat eller en bekväm plats att sova. Tanken på att bli ompysslad, eller att få den omsorg och kärlek som en hund förtjänar, var uteslutet.

När familjen skulle flytta bestämde de sig för att göra sig av med Lucky, utan att tveka.

De kontaktade ett hundhem i området. Volontärer från hemmet började leta efter ett nytt hem åt Lucky.

Djurhemmet hittade äntligen en ny familj som var villiga att ta hand om Lucky. Tyvärr tog det inte lång tid för dem att ändra sig – en blick på Luckys ansikte fick dem dra sig ur…

Lyckligtvis förändrade ett inlägg på sociala medier allt.

En av härbärgets volontärer tog några bilder på Lucky och lag sedan ut dem på sociala medier.

Ett inlägg kom så småningom till Jamie Hults kännedom, som bad att få träffa hunden direkt!

Det råkade bara vara någon i min hundräddnings-krets, så direkt kontaktade jag honom och sa ’Jag vill ha den hunden. Jag vill inte bara fostra honom, jag vill att han bor hos mig’”, sa Jamie till iHeartdogs.

Räddade Lucky

Tyvärr var Lucky inte i bra skick. Efter flera år av misshandel och vanvård led han av bland annat undernäring.

Han var full av loppor och maskar och hade aldrig fått något mikrochip.

Jamie bestämde sig dock för att ta hem honom. Det skulle inte bli lätt, men hon skulle göra det till varje pris!

Tack vare Jamie hittade Lucky sitt eviga hem. Han fick äntligen den kärlek och omsorg som han hade sökt så länge efter.

Det har varit en tuff resa, men Lucky har nu återhämtat sig helt och njuter nu av livet som en frisk hund.

Han klarade sig nästan inte. Han låg i syrgastanken i en vecka. Det slutade med att jag spenderade 8 000 dollar för behandling för att få en magnetröntgen för att se varför han var så infekterad… Han var bara skinn och ben”, säger Jamie.

Nära döden

Jamie var så bestämd på att hjälpa Lucky att hon visste att hon skulle göra vad som helst för att återställa hans hälsa.

Det var en ’touch-and-go’ och vi tappade nästan honom en gång. Jag sa till min veterinär, ’Jag bryr mig inte – gör bara vad du behöver och jag kommer att betala vad det än kostar. Håll inte tillbaka.’ Och han klarade det. Han är frisk nu”.

Med hjälp av veterinärer och Jamies enorma hjärta lyckades Lucky vända på saker och ting. Han mår nu strålande!

Sedan Jamie adopterade Lucky, fick hon stå ut med flera hånfulla kommentarer om hur han ser ut. Hon bryr sig dock inte; hon älskar Lucky för den han är.

Jamie berättar: ”När jag först fick honom ville jag verkligen att människor skulle uppskatta honom, men folk frågade hela tiden om hans ansikte och de skrattade åt honom. Jag började knyta slipsar till honom. Bara för att det skulle förskjuta hans ansikte och kanske slipsen skulle göra honom sötare och inte lika läskig.

Jamie bestämde sig till och med för att ändra Luckys namn. Hon döpte om honom till Beaux Tox, av två anledningar.

Anledningen till att jag döpte honom till Beaux Tox är för att han helt klart ser ut att behöva botox, och det är okej. Vi uppskattar skönhet i alla former. Och hundräkningarna kostade mig en förmögenhet, vilket är anledningen till att jag inte har botox!

Att hjälpa andra djur

Lucky är av allt att döma en bekymmerslös och tillgiven hund. Han tar väl hand om sin yngre syster och har även hjälpt till att fostra kattungarna som Jamie adopterade.

Jag är tacksam att jag fick Beaux, och vi räddar och fostrar fortfarande andra djur”, sa Jamie. ”Beaux Tox är bra med alla djur. Han är bra med kattungar, skunkbarn, katter. Han är väldigt fascinerad av allt… för honom är allt spännande.

Vilken hjärtevärmande adoptionshistoria, och ett klassiskt exempel på varför en bok aldrig bör bedömas efter omslaget. Bara för att ett djur ser annorlunda ut än resten betyder det inte att det är mindre förtjänt av en chans i livet.

Dela detta med dina vänner och familj för att hedra Luckys kamp!