Ingen vill ha hunden med "udda" utseendet – får ögonkontakt med djurvän som gör det enda rätta

Ingen vill ha hunden med ”udda” utseendet – får ögonkontakt med djurvän som gör det enda rätta

Alla levande varelser förtjänar kärlek och lycka, oavsett hur de ser ut. Men även om vi ofta påtalar det är den inre skönheten som räknas, är det många som väljs bort på grund av att de är annorlunda.

Så var fallet för hunden Walter.

Gabby har en förkärlek för hundar med speciella behov och 2014 hade hon bestämt sig för att adoptera en av hundarna på ett hundstall i närheten.

När hon var på plats bland hundarna blev hon även presenterad för en annan hund.

Hans namn var Walter.

– Jag såg den här lilla hunden med det sötaste underbettet och jag hade aldrig någonsin sett en hund som såg ut som honom förut, säger Gabby till Geobeats och tillägger:

– Han var så smal, hade flera olika missbildningar i benen och ryggraden. Och jag bestämde mig direkt för att ta med honom hem. 

Allvarlig sjukdom

Det visade sig att Walter hade ett ovanligt syndrom vid namn mukopolysackaridos.

Enligt Socialstyrelsen innebär sjukdomen att man har brist på enzymet alfa-L-iduronidas. Något som leder till att mukopolysackarider som normalt bryts ner av enzymet inlagras i kroppen och skadar olika organ som hjärna, hjärta, lever, skelett, leder och lungor. Syn- och hörselnedsättning är vanligt.

Men Gabby bestämde sig för att vara stark och göra livet så meningsfullt och lyckligt som möjligt för den lilla hunden.

Och Walter var mer än tacksam över Gabbys stora hjärta.

– Han var den gladaste hunden jag någonsin mött.

Gabby försökte lära Walter att gå men även om det inte var den lättaste uppgiften var Walter ivrig att lära sig och innan de visste ordet av det var han uppe på benen.

– Vi började i poolen, sedan inne i hallen och snart kunde han gå utomhus. Både uppför och nedför. han gick på adoptionsevent med mig, träffade massor av människor och fick alla att le, säger hon till kanalen.

Blev 2 år

Gabby och Walter blev snabbt bästa vänner och det visade sig att något i gabbys förflutna gjorde att hon kände lite extra för honom.

Gabbys pappa avled nämligen några år tidigare i MS och var väldigt orörlig på slutet. När hon mötte Walter och såg hans handikapp och hur han besegrade dem kände hon en djup förståelse för honom och hon ville hjälpa honom vidare.

Tyvärr har hundar med sjukdomen inte så lång livslängd. I många fall lever hundarna bara i några månader eller några få år.

Walter dog när han var 2 och ett halvt år.

– Jag är så glad att jag fick möjligheten att vara hans matte.

I videon nedan kan du se mer av Walters otroliga historia.

https://www.youtube.com/watch?v=_QVGB7ukHAg

Så glad att Walter fick en chans. Det är insidan som räknas.