Ingen vill adoptera hunden på djurhem – reaktionen när flickan ler mot henne träffar rakt i hjärtat

Jag tror att vi är många djurvänner som tycker att alla husdjur förtjänar en andra chans i livet.

Alla hundar är lika mycket värda och söta i mina ögon – oavsett hur gamla de är. Därför är det viktigt att synliggöra alla de hundar som på något sätt kanske blivit av med sitt hem. Deras ägare kanske inte längre kan ta hand om dem av tusen olika anledningar, och heller inte har någon i sin närhet som kan ta hand om dem. Därför har de gjort det enda man kan i det läget – nämligen att låta lämna in sin älskade fyrfota vän till ett djurhem. Det finns många sådana här i landet som tar emot husdjur för att kunna hitta någon som är villig att adoptera.

I Sverige finns bland annat Hundar utan hem som vi tidigare har skrivit om. De hjälper både unga och gamla hundar att hitta nya ägare.

Foto: Save a hound/Youtube

”Är du själv senior?”

Att skaffa en hund är ett viktigt åtagande och ett beslut för resten av djurets liv. Många vill kanske skaffa sig en hundvalp, men det finns även många äldre hundar som behöver hitta nya hem.

”Valp, vuxen eller senior? Valpperioden är underbar men också väldigt krävande med en valp som behöver din uppmärksamhet, behöver rumsrenhetstränas, ensamhetstränas och som gärna tuggar och äter på allt. Är du själv senior så kanske en seniorhund passar dig så att ni kan njuta av varandras sällskap och gå mysiga promenader i vårsolen utan för mycket krav på lek och aktivering”, skriver Carina Olsson på Hundar utan hem.

Apropå just det här med att adoptera rätt hund för dig, så fick jag syn på det här mycket känslosamma videoklippet på Youtube. Det handlar om en slags informationsfilm från djurhemmet ”Save a hound” och jag tycker verkligen att det träffar rakt i hjärtat, även om det är skådespelare med i filmen.

Känslosamma filmen på hunden sprids som en löpeld på nätet

För den säger mycket om hur mycket hunden betyder för oss människor – och framför allt hur mycket vi människor betyder för hunden.

I videoklippet får vi se hur det kan se ut på vilket djurhem som helst i världen. En lite äldre hund som inte har någonstans att ta vägen. Kanske har hon blivit dumpad på grund av sin stigande ålder, kanske har hennes ägare inte längre möjlighet att ta hand om henne.

Folk kommer och går. De tittar på hundar som de kan tänka sig att adoptera. När de får syn på den lite äldre hunden går de snabbt förbi.

Foto: Save a hound/Youtube

Hunden följer dem länge med blicken. Allt hon vill är att få komma till en ny familj som hon får visa sin villkorslösa kärlek.

Foto: Save a hound/Youtube

Dagarna går och ingen vill adoptera den stackars hunden.

Tills en liten flicka får syn på henne. Hon sträcker ut en hand.

Foto: Save a hound/Youtube

Hundens reaktion på detta är så hjärtskärande vacker. Se efter själv i hela klippet här nedan.

Även om detta ”bara” är en film med skådespelare så tycker jag att den säger så mycket om hundar utan hem. Alla hundar förtjänar en andra chans! Dela gärna vidare inlägget om du håller med.