Ingen vill adoptera deprimerade hunden – 2 år senare dyker en kvinna upp och vänder upp och ner på allt

Alla hundar förtjänar ett hem där de får känna sig trygga och säkra. Men framför allt kanske ett hem där de får all den kärlek de förtjänar.

Tyvärr är det så att många tvingas bo på hundhem och inte får den dagliga kärlek från en matte eller husse som de borde få.

För hunden Bear skulle ingen att den stunden någonsin skulle komma, då han alltid blev kvar trots att människor adopterade hundar. Till slut hade han varit där i två långa år.

Jag har själv två hundar och älskar dem som om de vore mina barn. Varje gång någon vän pratar om att skaffa en hund rekommenderar jag att de tar sig till ett djurhem, där många hundar redan finns och är redo för att bli älskade av en riktig familj.

Många hundar har svårt att hitta ett riktigt hem, och hunden Bear kanske var den som hade det extra tufft.

Hunden Bear hittades på gatan

En dag hittades han på gatan i Flint, Michigan, och togs till ett djurhem i Detroit.

Bildkälla: Facebook/DAWG

Bear var bara runt sju månader vid tidpunkten och utmärglad. Han fick en fosterfamilj under en kort tid, men på grund av att en ny familj skulle flytta in kunde han inte stanna särskilt länge. I stället fick han plats på ett speciellt hundboende, i väntan på att bli adopterad.

Ingen ville adoptera honom

Det nya hundhemmet hade flertalet dagar där människor kunde komma och adoptera hundar. Varje gång hoppades de att alla hundar skulle få nya hem, men trots att så också var fallet var det en hund som alltid blev kvar. Ingen ville adoptera Bear, och de förstod inte varför.

De trodde att han skulle adopteras bort direkt när han kom dit.

– Bear är underbar med människor. Han älskar barn och vuxna. Han är väldigt lekfull och älskar att bli kliad på magen och kan enkla kommandon, berättar Kelley LaBonty på djurhemmet DAWG i Detroit för The Dodo.

Bildkälla: Facebook/DAWG

Men det fanns en sak som kanske gjorde det svårt för människor att adoptera Bear. Han kunde inte vara runt andra djur, vilket betydde att han behövde ett hem där han var det enda djuret.

Kvar på djurhemmet i över 2 år

Under åren hade DAWG hundratals träffar där djur kunde adopteras. Men Bear var alltid kvar. Ingen tittade på honom, förutom vid ett tillfälle. Men det slutade i en hjärtekross.

En kvinna åkte i en och en halv timme och gillade Bear jättemycket. Men det visade sig att barnen, vid deras första möte tillbaka i huset, inte ville ha honom utan en annan hund.

Bildkälla: Facebook/DAWG

Bear blev enligt Kelley deprimerad. Han ville inte gå tillbaka in i bilen för att åka tillbaka till djurhemmet men trots det vägrade volontärerna att ge upp om honom.

Blev deprimerad

Vid ett stort evenemang i Michigan var Bear den enda hunden som inte blev adopterad, och personalen tog en bild på honom som sedan blev viral.

– Han ville inte åka tillbaka till kenneln. Många människor sa ”jag vill ha honom, jag vill ha honom”, men 99 procent av dem som sa så menade det inte, säger LaBonty.

Det hade nu gått två och ett halvt år sedan Bear kom till djurhemmet. Hoppet för att han skulle få ett nytt hem började sakta försvinna. Men det var då allting förändrades.

Bildkälla: Facebook/DAWG

Via DAWGs Facebook-sida skriver organisationen att Bear äntligen hittade ett hem.

Blev äntligen adopterad

En kvinna och hennes man kom in till djurhemmet – och valde att adoptera honom till allas stora glädje

Ögonblicket vi alla har väntat på”. Bear har adopterats efter 2,5 år på kenneln. Han har en stor trädgård att springa runt i och kommer skämmas bort av sin nya mamma och pappa. Han har till och med. en hundtränare som vill hjälpa Bear och hans nya familj att anpassa sig. Vi alla som har älskat och tagit hand om Bear den här tiden gråter. Till för att ni ger honom den chans han behöver”, skriver djurhemmet DAWGs på Facebook.

Den underbara lilla hunden Bear fick äntligen chansen att bli älskad, precis som alla hundar borde bli. Nu önskar vi honom all lycka till i framtiden!

Inget djur bör lämnas ensam utan ett kärleksfull hem, dela om du håller med!