Ingen människa bryr sig om döda hunden på gatan, då går hundvännerna ihop och gör det enda rätta

I min drömvärld så finns det inga gatuhundar. Men tyvärr ser inte verkligheten ut så idag.

I många länder är det vardag att se hemlösa hundar, och många av dem behandlas illa av människor som inte vill ha dem där.

Det här är ett sådant exempel. Men det är också ett bevis på hur godhjärtade hundar kan vara mot sina vänner. Jag tror att de människor som är elaka mot djur skulle behöva se detta och lära sig ett och annat.

 

Videon nedan är filmad i Lanzhou, Kina. En gatuhund har precis blivit påkörd av en förbipasserande bil och ligger död mitt på gatan.

Bilisten som körde på hunden körde vidare som om ingenting hade hänt. Ingen annan människa i närheten verkar bry sig heller.

Hade vänner med sig

Hunden som blev påkörd var inte ensam, han hade fyra hundkompisar med sig. Kompisarna klarade sig oskadda över vägen, men när de såg att deras kompis blivit påkörd vände de tillbaka och satte sig ner bredvid honom.

Där satt de sedan, utan att bry sig om trafiken. De ville skydda sin kompis från bilarna och det ser faktiskt ut som att de sörjer sin döde vän.

Det här är otroligt sorgligt att se, och jag lider verkligen med hundarna. Men samtidigt är det ett tydligt bevis på hur mycket medkänsla dessa djur har. Betydligt mer medkänsla än människorna på platsen.

[arve url=”https://www.youtube.com/embed/Z8jwX9pRtZc” /]

Hundar är känslor och förtjänar att behandlas med respekt och kärlek! 

Dela vidare om du håller med!