Husse följer efter hund som beter sig märkligt till skogen – ser genast livsfaran och ringer polisen

Varje gång jag ser ett djur fara illa blir jag alltid lika förbannad. Vissa människor ska helt enkelt inte ha med djur att göra.

Som tur finns det dem som gör allt i sin makt för att djuren ska få ett kärleksfullt hem. Så var det för den treåriga tiken Peanut, som räddades från sin förra ägare och kom till Delta Animal Shelter i Michigan, USA.

Hon var illa däran med flera brutna ben och magen var full av skräp.

När Peanut kom in till djurhemmet Delta Antimal Shelter mådde hon inte alls bra. Hennes förra ägare hade betett sig vidrigt och den lilla jycken hade flera brutna ben och skräp i magen.

Som tur var för Peanut kunde hon räddas och senare få ett nytt hem. Den här historien skulle kunna stoppas här med ett lyckligt slut. Men för Peanut hade framtiden någonting annat planerat. Hunden skulle nämligen själv bli räddad – och återgälda tjänsten.

Började skälla

En dag började Peanut bete sig väldigt märkligt. Hon sprang fram och tillbaka hemma i huset och ingen förstod riktigt vad problemet var.

Efter en stund insåg familjen vad som hade skett – och nu hyllas Peanut som en hjälte över hela landet.

Bildkälla: Facebook/Delta Animal Shelter

Matte och husse blev så stolta över sin älskade hund att de skrev ett brev till Delta Animal Shelter och berättade vad som skett.

Kära hundstall,
Jag måste dela med mig av denna hjärtskärande historia om hur duktig Peanut har varit! Hon har verkligen varit en välsignelse för vår familj och vi älskar att ha henne hos oss. Som ni vet har hon en hemsk bakgrund och vi är så glada att vi kunde ta hem henne till oss och ge henne den familj och kärlek som hon förtjänar.

Hur som helst, jag tror att hon måste ha kvar något sjätte sinne från sitt tidigare liv.

Idag var Peanut ansvarig för att rädda livet på en treårig liten flicka. Omkring klockan elva i morse började Peanut att springa omkring som galen i vårt hus.

Hon sprang upp och ned för trappan, skällde och gnydde. Sedan hämtade hon min man som var i garaget och pysslade med sina projekt och fick honom att förstå att hon ville gå ut.

Han sa att han kunde höra hur hon sprang omkring men kunde inte förstå varför. Han släppte ut henne och hon sprang raka vägen över fältet bakom vårt hus i full fart”, skrev ägarna i brevet publicerat på djurhemmets hemsida.

Ringde 112

Matte och husse fortsätter:

Min man följde efter. Och till sin förvåning hittade han en naken och skälvande treårig flicka som satt hopkurad som en boll. Han tog henne i famnen, lindade in henne i sin tröja och tog med henne in. Han ringde 112 och berättade vad som hade hänt.

Bildkälla: Public Domain Pictures. OBS. Bilden har ingenting med artikeln att göra.

När ambulanspersonal och polis kom till platsen kunde den lilla flickan bara säga en sak: ”Vovve.”

Tack vare Peanut räddades en liten ficka idag. Hon har verkligen varit en välsignelse för oss och nu även för andra.

Ord kan inte beskriva hur tacksamma vi är att vi har Peanut i våra liv och hur otrolig hon är. Hon är en del av vår familj nu och tack vare underbara personer som er på hundstallet så lever hon.”

Utan Peanut hade kanske den lilla flickan inte överlevt.

Hyllas som en hjälte

Det visade sig senare att hon bodde i trakten och när de hittade föräldrarna insåg de vilken misär flickan levde i.

Myndigheter hittade även en annan flicka i det smutsiga och direkt miserabla huset och båda två omhändertogs av socialtjänsten.

En utredning tillsattes för att se till att flickorna fick ett kärleksfullt hem för framtiden.

Former Abused Shelter Dog now Local HeroPetunia arrived at the shelter last April with 2 broken legs, a belly full of…

Posted by Delta Animal Shelter on Monday, March 20, 2017

Peanut är verkligen en riktig hjälte som hittade flickan den där dagen. Hade det inte varit för jycken kunde dagen slutat i en tragedi, både för den borttappade flickan och hennes syster i huset.

Snälla, dela vidare artikeln med dina djurälskande vänner för att hylla Peanuts heroiska insats!