Hundvalpen Enzo föds med ovanlig fläck i ansiktet – 3 år senare tar hans unika utseende världen med storm

När vi människor hör genetisk mutation vet vi kanske inte alla gånger vad vi ska tänka. Är det bra eller dåligt?

Ja, de flesta kanske tror att det är någonting negativt. Men för hunden Enzo är det precis tvärt om.

Golden retrievern Enzo Viola föddes med en genetisk mutation som visade sig genom en stor svart fläck över ansiktet.

Många reagerade på den svarta fläcken till en början men det visade sig snart att den inte alls skulle ställa till några problem för den lilla valpen då den varken smärtar eller skadar på annat vis.

Precis som med allt annat som är annorlunda i vårt samhälle hade Enzo kunnat bli bortvald på grund av sitt utseende. Men det här är en typisk historia då det varit tvärt om.

Ja, för istället för att hans egendomliga utseende lett till något negativt har det i stället gjort honom omåttligt populär.

Idag är Enzo 3 år gammal och en bedårande hund som är lika energisk som andra hundar av samma ras. Och folk älskar honom.

Enligt hans Instagram, som har 196 000 följare, så beskrivs den söta hunden som en ”proffsig tjuv, socktjuv, långpromenadtagare,pussgurka och lurvig myskille.”

Kontot är fullt av bilder på honom som tar några tupplurar och gör vad som helst för att få dig att le.

Familjen Castro som äger Enzo föll pladask för honom redan när han var en liten valp och enligt Clarissa Castro, 15, att han var den ”sötaste och mest lekfulla valpen.”

”Vi tillbringar mycket tid med att leka apport med honom på bakgården eller leka med en av hans leksaker inne. Det finns så mycket att njuta av att spendera tid med honom, en av mina favoritsaker är att han ofta somnar när han rycker i en leksak, han kommer bara sakta att lägga sig ner och vila med leksaken i munnen, säger hon till Daily Star.

Hon pratade också om hur mycket Enzo tycker om att ha en rutin.

Han vaknar vid samma tidpunkt varje morgon, går på promenader och äter frukost enligt ett strikt schema. Han blir inte upprörd om de ändrar schemat men han föredrar att det förblir detsamma.