Hundmamma och nyfödda valpar räddas ur ösregnet

Hunden Rainbow hade levt på gatan länge. Under 3 månaders tid försökte boende i området fånga in henne så hon kunde flytta till ett hundhem – men hon vägrade bli fångad.

En dag födde hon valpar. Den lilla familjen låg gömd i en buske och försökte ta skydd från regnet. Organisationen Hope For Paws bestämde sig för att ingripa och försöka rädda hela familjen.

Rainbow, som vanligtvis hade varit skygg, hade inte samma möjlighet att fly när hon hade sina valpar. Hon ville ju inte lämna dem.

Så när personalen från Hope For Paws kom fram till henne bestämde hon sig för att lita på dem. En storm hade dragit in över södra Kalifornien och regnet öste ner.

Hope For Paws

Hon tog tacksamt emot hamburgaren som personalen la framför henne. De hade gått mindre än 48 timmar sedan valparna föddes och hon var fortfarande utmattad efter födseln.

De började med att sätta ett på Rainbow ett koppel så hon inte skulle kunna fly. Efter att ha klappat på henne en stund lyfte de sedan bort den första valpen. Genast fylldes mammans ögon med oro. Vad hände? Skulle de ta hennes valpar ifrån henne?

Hope For Paws

En efter en tog de undan valparna och placerade dem i en bur. Mamman tittade oroligt på.

Hope For Paws

När alla valparna var i säkerhet drog de försiktigt ut Rainbow ur busken. Hennes ögon var fyllda med skräck, men hon gjorde inget motstånd.

De körde alla hundarna till säkerhet på hundhemmet, och äntligen kunde Rainbow återförenas med sina små – i en varm och trygg säng.

Jag kan inte ens föreställa mig vilken lättnad det måste ha varit för henne!

Hope For Paws

I videon här nedan kan du se räddningen och hur valparna ser ut idag.

[arve url=”https://www.youtube.com/embed/fNLrE3ZdVe0″ /]

Vad skönt att det slutade väl.

Ingen hund eller katt ska behöva leva på gatan! Dela gärna om du håller med!