Foto: Twitter

Hundens sista hjärtskärande handling vid sin döda kompis grav får djurvänner att gråta

Hunden Kaya och Gaspar var bästa vänner.

Oavsett hur mycket tid vi får med våra fyrfotade vänner är det aldrig tillräckligt.

Den känslan fick Marcelo Rodríguez erfara, när han var tvungen att ta farväl av sin älskade hund Gaspar i början av året. Gaspar var en underbar vovve och han fick somna in med familjen i sin absoluta närhet.

Till minne av Gaspar lade Marcelo upp ett hjärtskärande kollage med foton från vovvens liv i sociala medier:

Gaspars bortgång har blivit uppmärksammad av djurvänner världen över, och det beror även på att hunden hade en annan fyrfotad kompis i sin familj.

Hunden Kaya och Gaspar var nämligen bästa vänner. Enligt djursajten The Dodo är det Marcelos mamma som är ägare till Kaya. I ett hjärtskärande inlägg på Twitter förklarar Marcelo hur mycket Gaspar betydde för Kaya.

Som nu vakar vid sin bästa väns grav.

”Igår begravde vi vår hund på gården vid mammas hus. Gaspar var en unik vän som lärde oss alla mycket. Det här är Kaya, hans vän, som nu inte lämnar hans grav. Djur är överlägsna varelser som vi aldrig kommer att förstå och som vi inte förtjänar”, skriver Marcelo i ett känslosamt inlägg på Twitter som fått stor spridning.

Hundratusentals människor har valt att skicka en gilla-markering eller skriva en kommentar till inlägget i sociala medier. Många skriver att de får tårar i ögonen av Marcelos berättelse och det är märkbart att detta berör djurvänner världen över.

Detta är så vackert. Vila i frid, Gaspar.