Hundens lek med vilda varelsen i skogen – oväntade mötet som fascinerar djurvänner

Hundens lek med det vilda djuret fascinerar!

Plötsligt bjuder livet på oväntade möten som också kan resultera i minst lika oväntade vänskaper. Det finns gott om exempel på när sådana knutits – även mellan vitt skilda djurarter.

Här kommer ytterligare en oväntad vänskap.

Mötet mellan en björn och en hund fascinerade djurvänner över världen när det här klippet första gången spreds på nätet för några år sedan. Det här är helt klart ett unikt möte mellan två djur som vanligen inte brukar umgås direkt.

Hundens möte med björnen i det vilda

De flesta hundar tycker som bekant om att få springa, hoppa och leka, ofta tillsammans med andra djur. De är också bra på att känna av situationen. På ett ögonblick känner de om de är säkra och om det är läge att leka eller inte.

Så var fallet med den här gråhunden – som inte tvekade när en björnunge ville leka.

Hunden var ute och åkte bil med sin ägare när det var dags att få springa av sig i skogen. Från grönskan hörde ägaren att hunden var på väg tillbaka, men den fyrfotade familjemedlemmen var inte ensam.

Från skogen kom nämligen en björnunge rusande – med hunden hack i häl. Det hela fångades på video. Efter en kortare löpning på vägen vänder sedan leken, och björnungen jagar hunden.

Så där håller de sedan på – tills björnen försvinner tillbaka in i skogen och hunden åter åker iväg i bilen med sin ägare och hans kompisar. Om de var vänner? Det såg i alla fall ut så!

Oavsett vad man kan tänka om björnens intention så försökte varken hunden eller björnen att attackera varandra. De lekte tillsammans en liten stund och gick sedan åt varsitt håll. 

Djur är nog smartare än vad många tror, speciellt hundar, och åtminstone dessa två ville vara leka tillsammans. Samtidigt är det förstås viktigt att hålla sin hund under uppsikt när man är i det vilda!

Vad tänker du efter att ha sett det här videoklippet? Skriv gärna en kommentar.