Hunden väntar 1 år på ägarna – men efter räddningen avslöjar veterinärröntgen hans deprimerande diet

Den här historien handlar om hunden Stewie. Han blev lämnad alldeles ensam när hans familj bestämde sig för att flytta.

Stackaren ska ha väntat vid familjens gamla hus i ett helt år och hoppats på att familjen skulle komma tillbaka, skriver The Dodo.

Stewie är elva år och en pitbull-blandras. Han svalt och var rädd under lång tid, och tvingades äta vad han hittade. Ibland kunde det bli stenar…

Men en dag ringde det i telefonen hos djurorganisationen Hope for Paws som bland annat arbetar med övergivna hundar. Det förändrade allt.

När de kom fram såg de honom tassa runt på gården utanför huset. De försökte med att ge honom lite mat…

…men då blev han rädd och gick sin väg. Han trodde nog att de skulle göra honom illa. Stackare!

De kunde bara se på när den skrämda hunden gick iväg längs kvarteret. De bestämde sig för att bara vänta, att han skulle få ta sin egen tid på sig att komma tillbaka och upptäcka att de inte var så hemska.

Stewie måste ha varit så fäst vid sitt hem. Han hade ju vuxit upp där och väntade bara på att hans kära familjemedlemmar skulle komma hem. Hunden är verkligen människans bästa och mest trogna följeslagare!

Det dröjde inte så lång tid innan Stewie kom tillbaka tilll huset. Djurhjältarna beslutade sig då för att koppla honom för att säkra att den lojale vovven skulle få komma till en säker och trygg plats.

Några grannar (om de hjälpt honom tidigare med exempelvis mat och sådant är okänt) hjälpte till att lyfta in honom i bilen och man kan verkligen se i klippet hur lycklig Stewie verkar när han ska få komma till ett nytt hem.

De tog honom till en veterinär och kollade så att han var okej. Men där gjordes en hemsk upptäckt: Veterinären upptäckte att han måste ha ätit stenar (!) på gatan.

De duschade den gamle hunden och till slut började han tina upp mot sina räddare.

De kunde tydligt se hur han reagerade fint på den kärlek han fick – för första gången på ett år. Han måste ha känt sig trygg och säker igen. Och förstått att han aldrig mer skulle få behöva äta stenar!

Nu lever Stewie hos en fosterfamilj där han har flera bonussyskon att leka med.

Och förstås: Människor som ger honom den kärlek han längtat efter – och förtjänar! Vilken förvandling!

Facebook

Djurhjältar som dessa förtjänar alla hyllningar de kan få, så nu tycker jag vi delar detta vidare för att visa får tacksamhet!