Hunden vägrar sluta sniffa på mattes näsa – då inser hon att den försöker varna henne

Lauren Gauthier, en 42-årig kvinna från New York, anses av många vara en hjälte. Hon har nämligen grundat Magic Mission Beagle och Hound Rescue Inc. – en organisation som räddar och ger nya hem åt övergivna jakthundar.

Men det är inte bara Lauren som är en hjälte. En av alla de hundar hon räddat livet på har nämligen återgäldat tjänsten – och räddat livet på Lauren. Det här är en helt otrolig historia, som Lauren själv berättat för en Amerikansk publicist.

Hittade övergiven hund på djurhem

En dag, när Lauren var i South Carolina och besökte olika djurhem, hittade hon en alldeles speciell hund. Hunden hon träffade var Victoria, en enögd hundvalp som var övergiven och rädd. Beslutet kom fort – den underbart söta hunden skulle självklart tas med hem.

– Jag såg Victoria på ett djurhem i Carolina och ville direkt ta hem henne, sa Lauren till PEOPLE.

Enögda hunden Victoria. Källa: Lauren Gauthier/Instagram

Upptäcke knöl på näsan

Efter att Victoria hade fått bo tillsammans med Lauren i tre månader hände det anmärkningsvärda.

Lauren märkte en liten knöl på sin näsa, väldigt lik en finne. Men hon var inte ensam om att lägga märke till den:

– Varje gång jag satte mig i fåtöljen kom Lauren och började sniffa på min näsa och sedan kunde hon sitta och stirra på mig.

Victoria och Lauren. Källa: Lauren Gauthier/Love What Matters

Även om finnen (som hon då trodde att det var) var irriterande och kanske inte så utseendemässigt snygg, tänkte Lauren hela tiden att den snart skulle försvinna. Men Victoria vägrade sluta sniffa på näsan – även när ”knölen” tillslut försvann.

Vad ville Victoria säga egentligen? Ville hon bara ge tillbaka lite mys – som tack för att Lauren räddade henne från djurhemmet?

Visade sig vara cancer

– Jag tänkte: varför fortsätter du trycka upp din blöta näsa i mitt ansikte? Det var så märkligt att jag tillslut bestämde mig för att kolla upp det. Hon hade varit så ihärdig.

Det var först då hon förstod. Väl hos doktorn blev hon chockad, och otroligt förvånad, när hon fick höra att hon hade basalcellskarcinom – en vanlig typ av hudcancer.

Och det var tack vare Victoria, som aldrig slutade bete sig underligt för att Lauren skulle förstå, som hon kunde upptäcka cancern. Tack vare att den upptäcktes så pass tidigt som den gjordes kunde läkarna även operera bort den.

– Själva operationen har ändrat mitt utseende, men om hunden inte hade märkt något – och jag hade ignorerat det – hade jag kunnat se ännu mer annorlunda ut.

Lauren efter operationen. Källa: Lauren Gauthier/Instagram

Lauren har ständigt kämpat för att göra övergivna hundars liv bättre. Hon jobbar dagligen som advokat – och lägger mycket av sina hårt intjänade pengar på att göra gott för hundarna. Som tack för det har hon nu fått tillbaka.

Nu vill hon varna andra

Nu vill Lauren dessutom även höja ett varningens finger till de som solar solarium. Hon tror nämligen själv att det är anledningen bakom hennes diagnos.

– Mitt råd till ungdomar och alla andra som funderar på att sola solarium – tänk om. Det finns många andra alternativ, så som spray-tan, som kan göra samma sak för ditt utseende. Den skada din hud tar av solarium är alldeles för hög, och även om det känns länge tills du är gammal, så får du betala priset när du väl blir det, sa Lauren till SweetBuffalo716.com.

Dela för att hylla hunden Victorias insats – och för att upplysa dina nära och kära om risken med att sola solarium.