Hunden vågar inte röra sig av rädsla – då gör djurvännen det enda rätta

Den här bilden är en av de mest tragiska bilder jag sett. En hund övergiven av sina ägare – stirrar in i väggen förstenad av rädsla.

Hunden Cash vågade inte röra sig. Hon låg i sin egen urin på golvet på hundhemmet, och ville inte äta om någon tittade på henne. Varje gång någon stängde igen en dörr ryckte hon till av ljudet.

Hon hade tappat all tro på människor.

 

Tammy Graves är grundare av djurrättsorganisationen The Haley Graves Foundation. När hon var på ett av sina besök på ett hundhem såg hon Cash.

Hunden låg och skakade och hade huvudet mot en vägg. Hon var livrädd och hade mer eller mindre lämnats åt sitt eget öde.

Youtube

Tammy blev förbannad. Det var tyvärr inte första gången hon såg en hund som behandlats illa. Men det var något med Cash som fick henne att reagera extra starkt.

Hon bestämde sig för att skriva ett inlägg på sin Facebooksida:

”Det här är vad som händer när människor lämnar sin hund till ett hundhem. Den här hunden vaknade upp glad igår morse i en varm säng eller soffa, väntade på frukost, hoppade in i bilen och trodde att hon skulle åka till parken, eller i värsta fall till veterinären.

Istället hamnade hon på en plats där det är 275 hundar som skäller och vill bli fria, det luktar död och det smäller i dörrarna hela tiden. Djur går förbi och kommer aldrig tillbaka. Och hon har ingen aning om vad som väntar henne. Hon vet bara att hon inte bad om att få komma hit. Hon bad inte ens om att få bli född till sina oseriösa ägare.”

Youtube

”Idag ligger hon här förstenad av rädsla, i en pöl av sitt eget urin. Rädd för att röra sig, rädd för ögonkontakt, och tänker att hon kanske bara kan försvinna in i den här väggen. För om hon gör det så kan ingen se henne och då kanske hon kan undvika det hemska öde som väntar henne”, skrev hon på Facebook.

Tammy postade även en bild på Cash där hon låg vid väggen.

Kunde inte lämna henne

Hon visste att hon inte kunde lämna hunden där. Så några dagar senare kom hon tillbaka och hämtade Cash. Hon bestämde sig också för att ge hunden ett nytt namn: June.

Youtube

Det skulle visa sig att June inte hade tappat tron på människor helt. När hon fick lämna djurhemmet blev hon en ny hund. Hon var oändligt tacksam mot Tammy. Men hon hade en bit kvar.

June var sjuk efter att ha vanvårdats en längre tid. Hon behövde flera behandlingar innan hon var redo att få ett nytt hem. Tills vidare fick hon bo i ett fosterhem.

Fick ett lyckligt slut

June började sakta men säkert må bättre. Hon vågade till och med gå fram och mysa med sin fosterpappa.

Den här hunden fick ett lyckligt slut. En tid senare var hon frisk nog och kunde hon adopteras till en ny kärleksfull familj.

Tyvärr har inte alla hundar samma tur. Många av hundarna som lämnas på hundhem kommer aldrig ut därifrån. Om de inte får en ny ägare avlivas de.

Därför är det otroligt viktigt att man ALDRIG skaffar hund om man inte kan ta hand om den.

Här nedan kan du se en film om June.

[arve url=”https://www.youtube.com/embed/9hvjuYV4Rgs” /]

Alla djur förtjänar att ha ett bra hem och en bra tillvaro. Dela gärna om du håller med!