Hunden stelnar till – då inser husse det otäcka i skogen bakom henne

Hunden stelnar till och svarar inte på rop – då inser husse det otäcka i skogen bakom henne

Om man har barn eller djur så är man rätt bekant med att ställa krav som de inte lyssnar på – framför allt bebisar och ungar. Men ju äldre man blir desto bättre lyssnar man, och våra lydiga hundvänner är framförallt riktigt duktiga på att lyda på kommando.

Men hunden Sadie, som alltid lyssnar på sin pappa, vägrade totalt att lyssna i den här situationen – och tur är väl det…

Våra djur har förstärkta sinnen som människan bara kan drömma om. Vi är inte riktigt lika skarpa i hörseln, sinnet och blicken som våra djurvänner.

Under självaste St. Patricks Day var Rob Jerry ute med sin ståtliga ”Grand danois”, hans bästa vän vid namn Sadie. St. Patricks Day är en högtid för firande och gemenskap och kvarteret var i liv och rörelse.

Sadie såg ut att ha sett ett spöke

Efter promenaden skulle Rob kalla in Sadie, som alltid lyssnar på hans kommando och är lydig. Men det här var den enda gången hon inte lyssnade. Hon stod i stället blixtstilla, som om hon hade sett ett spöke. Rob var chockad över Sadies beteende och fick inte henne att komma till honom när han ropade.

Sadie stelnade till och ignorerade husses rop.
Sadie stelnade till och ignorerade husses rop. Foto: Youtube

Plötsligt hörde Rob ett konstigt ljud – som ett hulkande rådjur. Det var då han insåg att någon faktiskt ropade på hjälp, enligt sajten Paw my Gosh.

Hörde någon ropa efter hjälp

Rob följde efter Sadie bakom husknuten mot skogen och fann där deras 89-årige granne, Albert Larson, som hade ramlat i samband med att han skulle ut och hämta posten.

Sadie hade stannat upp för att på det smarta sättet få sin husses uppmärksamhet, eftersom hon visste att han skulle tycka att hennes beteende var ovanligt.

Albert hade gjort ett försök att kravla sig uppför backen, men till slut hade han bara kraft att ropa, berättar han för WOOD TV8.

”Skulle inte klara mig utan min man”

Albert togs till sjukhus och det visade sig senare att han hade brutit höften i fallet. Hade det inte varit för duktiga uppmärksamma Sadie, vet ingen hur länge Albert kanske hade fått ligga ensam på backen med sin brutna höft eller om han ens hade överlevt.

Albert Larson togs om hand på sjukhuset efter olyckan.
Albert Larson togs om hand på sjukhuset efter olyckan. Foto: Youtube

”Jag skulle aldrig klara mig utan min man, tack vare Sadie fick vi möjligheten att fira 69 år som gifta”, berättar Alberts fru för WOOD TV8.

Detta gör mig så varm inombords. Sprid gärna detta vidare för att hylla Sadie för sin fantastiska insats!