Hunden ser ut att ”sörja” vid döda ägarens grav: Men vad hon gömmer i hålet är chockar alla

När denna hund bosatte sig vid sin avlidne ägarens gravplats, antog människor runt om kring att hunden sörjde sin bästa vän.

Men när en kvinna bestämde sig för att undersöka saken närmare, fann hon något under graven… Detta hade ingen hade kunnat föreställa sig!

Dogspawpulous

För tre år sedan spreds detta foto som en löpeld över världen.

En schäfer låg under en gravsten på en kyrkogård i Serbien. Folk antog att hunden sörjde sin ägare och vägrade att överge sin bästa vän.

Det verkade också som att hunden gjord sig hemmastad under gravstenen, genom att gräva ett hål. Hunden låg i sin lilla grotta hela tiden, dag som natt.

Efter att ha sett det berömda fotot, beslutade sig en kvinna att åka till kyrkogården och undersöka saken närmare.

 

Vesna Mihajloski, som kvinnan hette, åkte till graven och där hittade hon något fantastiskt. Hunden sörjde inte alls – istället vaktade schäfern något helt annat.

Under graven gömde hon sina små, nyfödda valpar.

Dogspawpulous

Vesna tog med sig hundarna till sitt hem och gav denna trötta hundmamma en välförtjänt paus.

 

Utan tillgång till vare sig mat eller vatten, hade mamman kämpat länge för att ge sina nyfödda valpar en chans att överleva. Tack och lov, bestämde Vesna gripa in och ta hand om den lilla familjen. Nu fokuserade Vesna på att hjälpa valparna och deras mamma att komma tillbaka till full hälsa.

Dogspawpulous

För många hemlösa och utsatta hundar är det i stort sett omöjlig att uppfostra en kull på egen hand och se till att alla överlever.

Men tack vare frivilliga djurhjältar som Vesna, fick alla i denna familj den vård de behövde. När de fick ordentligt med mat och vatten började valparna och hundmamman att må allt bättre.

Dogspawpulous

Denna söta lilla hundfamilj fick hälsan tillbaka och hundmamman blev stark nog att ta bättre ta hand om sina valpar, tillsammans med hjälp av räddningsarbetare.

Tack och lov kunde deras liv förändras till det bättre!

Dogspawpulous

Det finns cirka 475 miljoner hemlösa hundar i världen, en otäck siffra att tänka på och som gör att man känner sig maktlös.

Men det går ju att förändra detta, steg för steg. Alla insatser kan göra skillnad, det är Vesnas handling ett utmärkt exempel på.

Du kan kontakta din lokala djurskyddsgrupp eller försöka adoptera en hemlös hund, om du funderar på att skaffa dig en. Adoption av en hemlös hund är en djurskyddshandling när rätt hund och hem möts. Det är en färre hemlös hund i världen och livskvaliteten för hunden i fråga ökar markant!

Dogspawpulous

Dela gärna vidare detta med dina vänner på Facebook!