Hunden smyger upp bakom ryggen på koalan – vänder sig om och ett ljuvt ögonblick uppstår

En hund fick syn på hur en uttorkad koala släckte sin törst i trädgården.
Nu har videoklippet på vovvens agerande visats miljontals gånger på nätet.

År 2020 blev ett av de mörkaste i historien när det kommer till skogsbränder i Australien. Enligt Brandskyddsföreningen brändes totalt 17 miljoner hektar, och med tusentals förstörda hem som följd. Dessutom omkom såväl människor som djur i skogsbränderna, som även pågick under 2019. Enligt Världsnaturfonden dog 33 personer till följd av bränderna.

”En anledning till att Australien blivit så hårt drabbat är de rekordhöga temperaturerna  de senaste fyra somrarna har varit extremt varma. Det gör att Australien befinner sig mitt i en torka som är bland de värsta i modern historia. Torkan i kombination med Australiens minskning av långvarig nederbörd, låg luftfuktighet, mycket vind och längre perioder av skogsbränder, skapar tyvärr en grogrund för rekordstora bränder”, skriver Världsnaturfonden på sin hemsida.

I medier kunde världens befolkning bland annat ta del av hur de många koalor som lever på kontinenten drabbades hårt. Samtidigt kablades även bilder ut som visade hur människor tog hand om dessa varelser.

Men faktum är att även andra djur såg efter dessa.

Det är hunden Rusty ett levande exempel på. När han en dag gick ner i trädgården fick han syn på någonting som drack vatten ur en skål, skriver Animalchannel.

Det var en koala som hade hittat dit.

Hunden smög sig försiktigt närmare – innan han såg den lilla koalan djupt i ögonen. Sen gav han den helt enkelt en puss.

Den underbara reaktionen har nu visats över sju miljoner gånger på Facebook, via grannen Robert Frost, sedan dess och det är inte svårt att förstå varför!

Dela gärna vidare inlägget!