Hunden skulle avlivas för att hon var för tjock – men veterinären vägrar

De flesta hundar är väldigt glada i mat. De vill gärna äta samma sak som vi människor äter, och förstår inte att viss typ av mat är dålig för deras hälsa. De förstår inte heller att för mycket mat kan bli farligt.

Därför är det upp till oss människor ge våra hundar lagom med mat, och välja en kost som är nyttig för dem.

Men tyvärr är inte alla hundägare medvetna om hur skadligt det kan vara att ge hunden fel mat. Det kan i värsta fall leda till allvarlig övervikt, vilket var precis vad som hände hunden Honey.

När beaglen Honey lämnades in till Niagara SPCA i juni förra året var hon så överviktig att hon knappt kunde gå. Personen som lämnade in henne ville att organisationen skulle avliva henne.

Veterinärerna kunde ha gjort det enkelt för sig, och bara avlivat hunden. Hon mådde ju uppenbarligen inte bra med all den där vikten.

Niagara SPCA

Men personalen på Niagara SPCA valde inte den enkla vägen. Honey hade inte någon sjukdom, och hon var en snäll hund som inte gjort något fel i livet.

De tyckte att hon förtjänade en chans till ett lyckligt liv.

Niagara SPCA

Så de tog över Honey från ägaren och påbörjade hennes resa till ett hälsosamt liv. De började med att ge henne specialkost och motion.

Organisationen berättar för The Dodo att personen som lämnade in hunden inte var hennes ägare, utan någon som tog hand om ägaren. Honeys matte led nämligen av demens, och kunde inte minnas hur många gånger hon matat sin hund.

Det var därför Honey hade blivit så överviktig.

Niagara SPCA

När Honey kom till djurhemmet vägde hon 31 kg, det är tre gånger så mycket som en normalviktig beagle ska väga.

Men med ny diet och regelbunden motion gick Honey snabbt ner i vikt.

I början var det svårt med träningen, efter som Honeys mage släpade i marken när hon gick. Men i vatten var det mycket lättare för henne att röra sig.

Niagara SPCA

I början hatade Honey bassängen, eftersom hon var rädd för vatten. Men med uppmuntring från personalen och en hel del morotsgodis som belöning började hon sakta med säkert tycka om att bada och simma.

Två månader senare såg hon ut som en ny hund.

Niagara SPCA

En dag började Honey plötsligt gå. Tidigare hade hon inte orkat lyfta sin egen vikt – nu kunde hon börja gå promenader. Det gick ännu lättare att motionera.

Se så söt hon är idag:

Niagara SPCA

Äntligen lever Honey det liv hon förtjänar, och det är tydligt hur bra hon mår.  Jag blir så glad av att se hur hon mår idag!

Niagara SPCA

Alla hundar förtjänar att må bra och behandlas med kärlek. Honeys ägare var dement, och jag klandrar inte den personen för detta. Men någon i ägarens närhet borde ha reagerat tidigare.

Som tur är slutade allt väl!