Hunden skäller ilsket mot mattes gravida mage – då upptäcker läkarna det otäcka

Hundar har en fantastisk förmåga att berätta för oss när något är fel. De kan se om vi är ledsna, oroliga eller arga bara genom att titta på oss. Men det är inte den enda förmåga de har.

Deras fantastiska luktsinne kan även avslöja när något är riktigt fel i våra kroppar.

Det var precis detta hunden Keola gjorde.

Keola bor med sina ägare Ricky och Alhanna i South Yorkshire i Storbritannien. Hon är en i familjen och älskar sin husse och matte.

2015 blev Alhanna gravid, och Keola fick reda på att de skulle bli en till i familjen.

Facebook/Alhanna Butler

Hunden verkade först glad över att mattes mage växte och det var precis som att hon förstod att det fanns ett barn i magen. Men så plötsligt hände något.

Facebook/Alhanna Butler

Keolas beteende ändrades totalt. Hunden visade ovanligt stort intresse för Alhannas mage. Hon skällde, gnydde och puttade på magen, som om hon ville visa något.

Ungefär samtidigt fick Alhanna väldigt ont i ryggen.

Facebook/Alhanna Butler

Alhanna besökte läkare för att ta reda på varför ryggen gjorde ont, men de hittade inget fel. Så hon trodde det berodde på det växande barnet i magen.

När hon kom hem från sjukhuset satt Keola bara och stirrade på henne. Alhanna blev orolig igen. Varför betedde sig hunden så här?

Hon tog en bild på hunden och postade på Facebook för att visa sina vänner. Vännerna reagerade direkt och sa att hon borde ta Keola på allvar efter som hundar har en förmåga att känna när något är fel.

Tiden gick och Keola märkliga beteende blev värre. Till slut gick Alhanna tillbaka till läkaren för en ny undersökning – och den här gången hittade de felet.

Felet som hunden hade vetat om hela tiden.

Facebook/Alhanna Butler

Det visade sig att Alhanna hade varit nära döden. Hon hade en dubbel njurinfektion – dessutom en ovanlig sådan.

Hon kom till sjukhuset precis i tid och fick omedelbar behandling.

Tack vare Keolas ihärdiga varningar överlevde både Alhanna och hennes lilla son i magen.

Några veckor senare föddes parets son, och Keola fick äntligen träffa sin ”lillebror”. De blev bästa vänner direkt.

Facebook/Alhanna Butler

Keola kommer fortsätta skydda lilla Lincoln, precis som hon gjorde med hans mamma. Ägarna Ricky och Alhanna kan skratta sig lyckliga över att ha en så klok och beskyddande hund.

Det är otroligt vad våra hundar kan göra för oss. Keola är en sann hjälte och förtjänar verkligen att hyllas för sin insats!

Dela gärna den här artikeln vidare till dina vänner om du också tycker att Keola är en hjälte!