Hunden Sickan var försvunnen i 1,5 år – kom tillbaka med klippta klor

I november 2016 försvann hunden Sickan spårlöst från sitt hem i Fjärås. Sedan dess har familjen Lindén gett upp hoppet om att få se sin hund igen.

Men häromdagen hittades hon – 10 mil hemifrån.

Nu vill familjen ta reda på vad som hänt med deras hund under de 1,5 år hon varit borta.

Sickan var en duktig jakthund och kär familjemedlem hos familjen Lindén i Halland. Den nu 9-åriga hunden blev en del av familjen 2015, men ett år senare försvann hon spårlöst från sin hundgård.

– Man ser hagen från fönstret och efter lunch var Sickan där. Men på kvällen var hon borta utan några spår av att hon grävt eller själv tagit sig ut, säger Isabelle Schafhauser, svärdotter till en av Sickans ägare, till SVT Halland.

Familjen polisanmälde försvinnandet och letade överallt i omgivningarna. Men Sickan fanns ingenstans.

Trodde hon var död

Till slut accepterade familjen att de aldrig skulle få tillbaka sin hund. De misstänkte att hon hade rymt och dött i skogen.

Men i förra veckan hände något som familjen inte vågat drömma om. Sickan hittades vid liv på en skolgård i Falkenberg – 1,5 år efter att hon försvunnit.

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=128&artikel=6897958Sickans lilla historia fick lite mediaövervakning, så roligt med alla fina kommentarer och lite tips har vi allt fått. ❤️

Posted by Isabelle Schafhauser on Friday, March 2, 2018

 

Falkenberg ligger 10 mil från familjens hem, och ingen vet hur hon hamnat där. Men hennes klor var klippta och pälsen välvårdad, så hon måste ha bott i ett hem där de tagit väl hand om henne.

–  Vi blev förvånade men glada. Även om vi inte vet var hon har varit, ser hon ut att ha haft de bra. Det var en lättnad för oss alla, säger Isabelle Schafhauser.

Kan ha använts till jakt

Polisen misstänker att Sickan stals från familjens hundgård för att sedan säljas vidare. Hon kan mycket väl ha använts till jakt eftersom musklerna finns kvar och hon ser ut att ha fått ordentligt med motion.

Men ingen ”ny ägare” har hört av sig och anmält Sickan försvunnen, och familjen misstänker därför att de som tagit hand om hunden visste om att hon var stulen.

– Vi ser att hennes juver är lite förstorade och hon har nog en tumör. Förmodligen har de märkt att hon börjat bli sjuk och släppt henne när hon inte dög längre, säger Isabelle Schafhauser.

Nu kommer Sickan att bli pensionerad från jakten och leva soffliv hos familjen Lindén. De beskriver återföreningen som ”jättegosig” och Sickan verkar vara glad över att få komma hem.

Familjen efterlyser tips om vart Sickan kan ha befunnit sig de senaste 1,5 åren.

Vad skönt att Sickan kom hem till slut!

Nu hoppas vi att polisen hittar den personen eller personerna som stulit henne.

Väldigt tacksam för er som vill dela! ⭐️❤️För 1.5 år sedan försvann familjens jakthund Sickan ur hundgården i Fjärås…

Posted by Isabelle Schafhauser on Thursday, March 1, 2018