Hunden räddas från mörk källare – se på reaktionen när hon öppnar ögonen och får se solen för första gången

.

Djur ska inte leva i fångenskap – de ska få leva som fria individer! 

Det tror jag de flesta kan skriva under på. Att få se exempelvis hundar leva instängda och utan någon som helst ljus… Det är så fruktansvärt hjärtskärande att jag inte vet var jag ska ta vägen. 

Den här historien handlar om en liten hund som heter B.B. Hon hittades här – i en källare i Cabarrus County, North Carolina, USA. Det var så långt i från en dräglig tillvaro en hund någonsin kan ha…

Bilderna kommer från djurräddarna i Humane Society som sprängde ligan som höll omkring 130 djur instängda i en källare under en razzia. B.B tittar ut från sin bur, och visst säger hon ”ta mig med!” med sina trötta små ögon? Usch, vad hemskt det är, hur vissa djur behandlas på denna jord.

Men den här dagen var alltså den fyrfota vännens bästa dag hittills i livet. Hon blev nämligen räddad.

Foto: Youtube

Den stackars lilla pudeln vägde bara lite mer än ett kilo och hade bara tre tänder i munnen. De andra var så pass ruttna att de var tvungna att dras ut.

Ett anonymt tips hade lett till att en razzia genomfördes i fastigheten. Förutom dvärgpudeln B.B upptäcktes 104 andra hundar samt 20 katter och tre getter som levde under fruktansvärda förhållanden.

Pudeln bodde i en liten trång bur i en mörk källare. Den saknade något så grundläggande som ventilation.

Men snart skulle hennes helvete vara över – och hon skulle få komma till ett hem fullt av kärlek. Brenda Tortoreo, som tidigare arbetat på djursjukhuset där B.B blev omhändertagen, adopterade den lilla hunden.

Foto: Youtube

– Hon var en väldigt liten och hjälplös varelse när vi hittade henne, säger Jessica Lauginiger, chef på djurskyddsorganisationen HSUS.

Förmodligen hade hon aldrig ens sett dagsljus – och kontakten med människor hade varit i princip obefintlig.

– Jag lade min hand uppe på buren och hon försökte resa sig upp och lukta lite. Men hon var mycket tveksam och skygg, även om hon behövde hjälp, säger Jessica Lauginiger.

Foto: Youtube

De misstänkte att B.B hade utnyttjats för avel i alla år, på grund av de svullna bröstkörtlar veterinärerna kunde se på hennes kropp.

Foto: Youtube

När hon slutligen blev räddad, kisade hon upprepade gånger när hon tittade upp mot i solljuset – som om hon aldrig hade sett det förr.

Hon hade heller inte känt gräs under tassarna – men det får hon alltså göra hur mycket hon vill numera.

Ta en titt på videoklippet nedan för att se hennes fantastiska förvandling, och ta del av djurhjältarnas berättelse:

Dela gärna vidare för att hylla alla som arbetar för djurs rättigheter i världen!