Hunden Phil vägde hela 70 kilo när han fick komma till nytt hem – genomgår makalös förvandling

Har du någon gång känt att du velat gå ner i vikt för att må lite bättre? För att få lite bättre kondition, och känna att kroppen är i bättre trim?

Så måste det även ha varit för den här stackars hunden.

Phil, som vovven heter, hade nästan 30 kilos övervikt på kroppen, berättar ägaren, uppger The Dodo. När han kom till sitt nya hem så visste han förstås ingenting om sin nya ägare. Men hon visste allt om honom. För hon hade specifikt sagt att hon ville adoptera en hund som var lite extra kraftig.

Denna bild på den matglade bjässen togs ett par veckor efter att han fått börja gå längre promenader och äta mer rimliga portioner. Men även då hade han en lång väg att vandra.

Ägaren Kelsey förklarar för The Dodo att hon drogs till hundens genomsnälla leende och det är väl ganska lätt att förstå vad hon menar, eller hur?

Han var så klart glad redan att få komma till ett nytt hem, men samtidigt visste Kelsey att han skulle komma att bli så mycket gladare om han också mådde bättre på insidan.

Veterinären rådde Phil att gå ner i vikt, och då tog de tag i det på riktigt.

Phil vägde nästan 80 kilo när han kom till sitt nya hem.

I dag, lite mer än 1,5 år senare, är förvandlingen total.

Phil har rasat i vikt och mår bättre än på länge!

View this post on Instagram

Phil just found out it’s his birthday month…

A post shared by Phil (@orangeboyphil) on

I dagarna – så uppnådde Phil sin ideala vikt, som veterinären hade gett dem rådet att låta hunden gå ner till.

”Jag är så stolt över Phil och allt det hårda jobb han lagt ner under de senaste 1,5 åren! Nu behöver vi bara upprätthålla hans kroppsvikt på 38 kilo”, skriver Phils ägare på Instagram.

Här kan man se ett filmklipp med Phils resa:

Dela gärna vidare för att hylla Phils nya ägare som tog sig an honom och lät honom gå ner så mycket i vikt! Nu kommer denna underbara och snälla hund att få det mycket bättre.