Hunden överges av familjen för att han äter sopor – blir livrädd och bara stirrar in mot väggen

En hund är en familjemedlem och ska behandlas med respekt och kärlek. Men tyvärr hör vi om alldeles för många fall där människor tröttnar på sina husdjur som om de vore möbler och helt skoningslöst gör sig av med dem.

2-årige hunden Coby brukade nosa i soporna, precis som vilken annan hund skulle göra.

Men hans ägare tröttnade på detta och bestämde sig därför att göra sig av med Coby.

En dag satte Cobys ägare honom i bilen och körde iväg. Vovven vad då helt ovetandes om vart han var på väg.

Posted by Samira El-Hage on Saturday, 1 December 2018

Familjen körde honom till djurhemmet Fairfield Country Shelter i South Carolina i USA – och dumpade honom där.

Coby blev livrädd och förstod inte vad han hade gjort för fel. Varför hade hans familj övergivit honom? Personalen på djurhemmet blev bestörta när de såg Coby och kunde inte förstå familjens agerande.

Foto: Facebook

”Han är livrädd, men inte en enda gång morrade han eller försökte bita. Han ville gömma sig under en säng eller springa iväg. Han försökte tugga på kopplet och ville inte titta på oss. Han bara tittar in mot väggen”, skrev Samira El-hage, en av volontärerna på djurhemmet, på Facebook, enligt The Dodo.

Foto: Facebook

Det var många som blev berörda av Coby och kunde inte förstå att hans familj gjort sig av med honom på det där sättet. En av de som blev starkt berörd av Cobys historia var Leigh Maddox, grundaren av Compasion for cats of Delaware.

Foto: Facebook

Hon visste att hon behövde göra något för att hjälpa Coby. Så hon började att dra i alla trådar och hittade till slut en familj om ville adoptera Coby. Problemet var bara att familjen bodde nio timmar bort från djurhemmet. Men då kom hon i kontakt med en organisation som hjälper till att transportera hundar från djurhem till sina nya hem.

Cobys nya matte, Oliva Fritz, visste att det skulle bli svårt att få Coby att lita på sin nya familj. När Coby kom fram till dem var han livrädd, det gick knappt att få kontakt med honom. Men med tiden gick det bättre och bättre och Coby blev allt mer trygg i sitt nya hem.

Och till skillnad från den gamla familjen har familjen Fritz inga problem med att hitta olika typer av lösningar för att hålla kvar sopporna i sopkorgen. ”Mina hundar har ALLTID varit sopgrävare och vi i familjen har kommit på kreativa sätt för att lösa det. Detta är vad en familj borde göra när de har en hund, istället för att dumpa hunden på ett djurhem. Hela den här historien krossade mitt hjärta”, säger Fritz till The Dodo.

Nu när Coby har bott hos sin nya familj i en månad mår han mycket bättre. Han är fortfarande rädd för att gå ut på egen hand, men han tar små, små steg i rätt riktning.

Posted by Compassion For Cats of Delaware on Sunday, 9 December 2018

Vi vet inte säkert hur illa Coby behandlades av sin förra familj eller vad han var med om. Men en sak som är säker är att hans nya familj har alla intentioner för att hjälpta Coby så mycket det behövs för att han ska känna sig hundra procent trygg och älskad.

Vad glad jag blir över att veta att Coby kom till ett så kärleksfullt hem där han behandlas med den respekten som alla hundar förtjänar. Dela gärna med dina djurvänner om du också håller med om detta!