Hunden omfamnar sin bästa vän timmar innan de ska avlivas – kramen räddar livet på båda

Välgörenhetsorganisationen Angels Among Us hjälper djur som riskerar att avlivas. De har sin bas i Atlanta i USA och är sannerligen riktiga djurhjältar.

För när herrelösa hundar, katter och andra husdjur kommer in till lokala djurhem i närområdet så får de bo där under en viss tid. Men till slut, om de inte hittar några nya hem, så tvingas djurhemmen att ta bort dem. Det är där som Angels Among Us kommer in – som en sista utväg, en sista räddning.

Foto: Facebook

För några år sedan delade de en bild på hundarna Kala och Keira på Facebook. De båda hundarna skulle snart avlivas och på fotot håller de båda om varandra.

I inlägget stod det så här:

Jag är Kala. Det här är Keira. Vi är så rädda här. Människorna som arbetar här ser hur rädda vi är, och vi vet att det är sista dagen idag. Någon måste rädda oss annars är vi nästa på tur. Keira är svart och inte en ”riktig boxer”, utan en mix. Hon är så modig och säger till mig att det kommer att vara okej oavsett vad som händer. Hon berättar att jag kan vara modig också men jag vet inte om jag kan det. Kan du se våra ansikten? Keira vet vad som kommer att hända. Du kan se det i hennes ögon. Hon ser modig ut visst, men jag kan känna hennes hjärtklappning när jag klamrar mig fast vid henne. Om ingen räddar oss, kommer någon att ta henne ifrån mig. Jag ser när hon går bort i korridoren. Hon kommer inte att komma tillbaka och jag kommer att gråta. De ska komma för mig nästa gång och jag kommer inte att vara så modig. Vi har tröstat varandra medan vi var här. Hon gav mig hopp när jag inte hade något. Nu är det över. Om inte…

Det inlägget fick snabbt mycket uppmärksamhet och spridning på Facebook. Bilden på de båda vännerna delades tusentals gånger och det var bråttom att hitta en ny ägare till de båda fyrfota vännerna. Detta eftersom de redan samma dag skulle avlivas.

Två timmar och sex minuter senare.

Nu satt hundarna i en bil – säkra och på väg till sitt nya hem.

Allt tack vare människor som delat inlägget på Facebook och hjälpt till att sprida den viktiga uppmaningen.

Foto: Facebook

Jag hoppas verkligen att Kala och Keira har haft det bra i sitt nya hem och får leva i många år med sin nya familj. Stort tack till alla som hjälpte till att rädda dem, det här bevisar ju bara än en gång att en delning kan rädda ett liv.

Vi gnäller ofta på Facebook och andra sociala medier, men ibland kan det verkligen vara skillnaden, fråga bara de här hundarna. Dela gärna vidare om du håller med.

TV: 10 av världens största djur