Hunden Mugsy blev överkörd av bil – överlevde till familjens stora glädje

Alla som någon gång har haft ett husdjur vet hur stark kärleken och banden till dem blir. Man gör vad som helst för att hålla sitt djur glad, men sorgligt nog kommer alltid en dag när man måste ta farväl på grund av sjukdom eller ålder.

För Glenn Maloney blev avskedet med sin hund Mugsy desto mer tragiskt, efter att den lilla jycken blivit påkörd av en bil.

De begravde honom – men timmar senare krafsade det plötsligt på dörren.

Glenn Maloney och barnen Megan och Kevin hade en kärleksfull familjemedlem i form av hunden Mugsy. Men en dag skulle deras relation få ett tragiskt slut.

Blev påkörd av bil

Utanför Glenns flickvän Violas hus blev Mugsy överkörd av en bil. Glenn rusade snabbt för att försöka hjälpa den stackars jycken, men det var för sent.

Bildkälla: Youtube/OWN

Han kände ingen puls och Mugsy var livlös. De hade förlorat sin bästa vän.

– Jag plockade upp Mugsy men han dog i mina armar. Jag försökte hitta puls och tecken på att han levde, men jag kände ingenting, berättar Glenn för People.

Begravdes på bakgården

Glenn ordnade snabbt med en värdig och fin begravning för Mugsy, framför allt för att han inte ville att barnen skulle se den lilla jyckens kropp.

– Jag var verkligen upprörd så jag begravde honom snabbt och sa inte ens någonting till barnen. Jag hade inte hjärtat att berätta det för dem förrän senare på kvällen att Mugsy var död, säger Glenn Maloney när han gästade Oprah Winfrey Show.

Barnen kunde inte förstå att deras älskade hund var borta för alltid. När de fått det sorgliga beskedet gick de tillsammans ut för att ha en kortare ceremoni innan de gick in och la sig.

Men tidigt nästa morgon hörde de någonting konstigt. Ett krafsande ljud på ytterdörren.

Mugsy överlevde!

Glenn öppnade dörren och kunde knappt tro vad han såg framför sig. Det var Mugsy!

Bildkälla: Youtube/OWN

Pappan förstod ingenting. Hur var det möjligt att Mugsy stod där? Han kunde inte tro på det och frågade till och med sin flickvän Viola om han begravt fel hund?

Men nej, det var Mugsy han begravt som nu stod framför honom täckt med smuts.

– Jack Russel-hundar är avlade till att bland annat gräva efter rävar. Jag gissar att han vaknat upp i hålet, som han trodde var som vilket annat, och började gräva sig ut utan att veta att det faktiskt var hans grav.

Lyckligt slut

Glenn och Viola tog snabbt med Mugsy till en veterinär för att få reda på mer. Veterinären gissade på att de helt enkelt misstagit sig om hundens död.

– Veterinären sa att han grävt ut sig efter några timmar. Hans hjärtrytm och allt annat var så långsam att det inte var helt klart att han var vid livet. Han hade inga tydliga tecken på att han levde, berättar Viola i Oprah Winfrey Show.

Bildkälla: Youtube/OWN

Efter den traumatiska händelsen slutade allting gott för Mugsy, Glenn och familjen.

Och om inte annat är det ett tecken på att hundar alltid lyckas överraska oss på de mest anmärkningsvärda sätten!

Hundar är verkligen fantastiska djur. Dela om du håller med!