Hunden Max väcker hela familjen – när pappan ser vad som finns bakom dörren inser han att det är bråttom

Hunden Max väcker hela familjen – när pappan ser vad som finns bakom dörren inser han att det är bråttom

Våra hundar är inte bara våra bästa vänner och världens bästa sällskap. 

De märker direkt om någon mår dåligt eller behöver något – till exempel hjälp.

Hunden Max väckte sin matte mitt i natten för att visa sin upptäckt.

Det var under en fredagsmorgon som hunden Max hörde konstiga ljud och bestämde sig för att se efter vad det var. Hans ägare Laylany vaknade sedan av att han skällde högt och tydligt.

”Han skällde konstant. Han bara fortsatte att skrapa på dörren”, sa Laylany till The Dodo. 

Kattungen skrek efter hjälp

Laylany och hela familjen gick upp för att se vad Max skällde över och gick mot ytterdörren. Utanför fanns en kattunge som hade fastnat med sitt lilla huvud i en papperspåse. Kattungen lät nästan som den grät och stressade fram sina jamanden i rop på hjälp.

”Den stackars katten kvävdes, men på något sätt hade hon lyckats tagit sig till vår dörr. Min pappa gick fram och tog bort påsen”, berättar Laylany för The Dodo.

Pappan kunde rädda den

Tack vare Max kunde kattungen springa iväg, frisk och pigg, utan en skråma på kroppen. Nu hyllas Max för sin uppmärksamhet.

”Han är en hjälte. Vore det inte för att han skällde, skulle vi aldrig ha vetat att katten var i behov av hjälp”, sa Laylany till The Dodo.

Gjorde en viktig insats

Händelsen när Max upptäckte kattungen har delats på Twitter där folk hyllar honom för att han skällde. Han brukar inte skälla annars, så detta var ett perfekt läge för att kliva fram och varna sin familj. Men i största allmänhet förstår man hur viktiga våra hundar är när man ser sådant här. De har skarpa sinnen och vill bara väl.

Tack och lov att Max skällde och vilken godhjärtad pappa som gjorde det enda rätta att hjälpa kattungen! Sprid gärna vidare om du också tycker att hundar är helt suveräna!