Hunden leder polisen till sitt hus för att få hjälp – det här är en sann hjälte!

Det var en kall och tyst vintermorgon i Wisconsin, USA, när polisen Jeff Gonzalez fick syn på en svart labrador på gatan.

Hunden sprang runt på kvarterets gator helt ensam, men polisen kunde se att det inte var en herrelös hund. Vad han däremot såg var att labradoren var orolig. När Jeff körde närmare med sin bil skällde han frenetiskt – och började sedan att springa i full hastighet uppför gatan.

Polisen gick på magkänsla – och följde efter.

Det visade sig att polisen gjorde helt rätt och läste av hundens beteende på ett korrekt sätt.

Innan han ens hann tänka efter stod han framför ett hus, och det verkade vara där hunden bodde.

Youtube

Där, på altanen, fick han syn på en medvetslös kvinna. Hon låg stilla över en stol, fortfarande iklädd pyjamas. Hennes läppar var blå av kölden och först trodde Jeff att hon var död.

Men hon var inte död.

Agerade direkt

Jeff agerade blixtsnabbt och tog in kvinnan till värmen samtidigt som han ringde ambulans. Han fick senare reda på att hennes namn var Krystal, och att hunden, John Boy, tillhörde henne. John Boy hade varit orolig för sin matte, och det var precis som att han förstod att en polis var rätt person att hämta för att få hjälp.

Youtube

Det snabba agerande från först John Boy och sedan Jeff räddade livet på Krystal, som senare kunde återhämta sig på sjukhuset.

I videon nedanför kan du höra mer om vad det egentligen var som hände Krystal. Och framför allt: I klippet återförenas livräddarna Jeff och John Boy. Två riktiga hjältar!

[arve url=”https://www.youtube.com/embed/VrAJI4fvwEk” /]

Hundar är så oerhört kloka. Vad skulle vi göra utan dem?

Dela gärna den här fina historien vidare och du också älskar hundar!