Hunden levde instängd i en lada i 6 år – se när han äntligen blir av med sin 15 kg tunga päls

Hunden Lazarus hade bott i en lada i hela sitt liv. Under sex år satt han instängd, utan möjlighet till motion. Han levde som om han vore boskap, och tvingades trampa runt i sin egen avföring. Hans päls var extremt ovårdad och hade aldrig blivit trimmad – han såg inte ens ut som en hund längre.

Men under all den där pälsen fanns faktiskt en underbar liten vovve, han behövde bara lite hjälp att komma fram.

Det var en granne som till slut slog larm om Lazarus, vars ägare hade hållt honom instängd i ladan. Ägaren var obotligt sjuk och Lazarus behövde komma till ett annat hem.

Han hämtades av Jessica Kincheloe, som arbetar med att trimma hundar, och hon tog sig genast an hans enorma päls. Pälsen var så stor att Lazarus såg ut som ett ovårdat får.

Facebook

Det var ingen enkel uppgift. Lazarus päls vägde 15 kg.

När Jessica tog fram trimmern var Lazarus först osäker, men så fort hon fått bort pälsen från hans nacke gick det bättre.

”Han lungade sig och verkade förstå att det här fick honom att må bättre” säger hon till The Dodo.

Facebook

När pälsen äntligen var borta öppnade sig en helt ny värld för Lazarus.

Han kunde gå, ja till och med springa. Detta hade varit omöjligt med den tunga pälsen innan.

Något annat som var nytt för honom var mänsklig närhet.

”Han var okej med att bli klappad men verkade inte vara van vid det. Han blev förtjust i oss ganska snabbt, speciellt efter att vi gav honom godis.” berättar Jessica.

Facebook

Lazarus blev omhändertagen av organisationen Big Fluffy Dog Rescue, och de började genast leta efter ett nytt hem åt honom.

Så länge fick han bo i ett fosterhem i Virginia, där han sakta men säkert fick lära sig hur ett riktigt hundliv ska se ut.

Facebook

Det kommer nog dröja innan Lazarus lärt sig allt i sitt nya hundliv. Men på bara en vecka gjorde han stora framsteg. Han har till exempel lärt sig hur en riktigt god bit kött smakar, hur man går utan 15 kg päls på kroppen och ut spännande det är att åka bil.

Han måste fortfarande träna lite på det där med att gå på toaletten utomhus. Det är inte så lätt att förstå när man bott många år i en lada och alltid bajsat på golvet!

Lycka till i framtiden fina Lazarus. Jag hoppas att du hittar ett underbart förevigt-hem!