Hunden hör skrik från skogen och nosar upp ett spår, inser att hennes bästa vän svävar i livsfara

Har du någonsin tvekat på att hunden är människans bästa vän? Då behöver du läsa den här texten – för efter att du hört om Golden retrievern Kelsey så kommer du aldrig längre att tvivla på våra fyrfota vänner.

Det var i januari 2017 som hunden Kelsey hyllades som en hjälte, och hans insats kan vi påminna om och om igen. För detta är verkligen något utöver det vanliga.

Kelsey var nämligen med och räddade sin husse Bobs liv, vilket CBS News har rapporterat om.

Bob skulle nämligen ut och hugga ved i skogen när olyckan var framme. Det var en mörk vinterkväll när han halkade i snön och ramlade. Fallet tog riktigt, riktigt illa – Bob bröt nacken.

Bob låg där i skogen, ensam och paralyserad. Han skrek på hjälp och det hela kunde ha slutat riktigt illa. Ingen granne hörde. Det var mitt ute i ingenstans och närmaste granne var långt borta.

– Jag skrek efter hjälp men min närmaste granne är omkring en kvarts mile bort och klockan var halv elva på kvällen, men min Kelsey kom. På morgonen var min röst borta och jag kunde inte skrika på hjälp, men Kelsey slutade aldrig att skälla, förklarade Bob i ett uttalande till CBS News från sjukhuset.

Kelsey, a golden retriever, has been hailed as a hero for helping to save the life of a man who slipped in the snow and…

Gepostet von Born Innocent am Dienstag, 7. März 2017

I stället dök en annan upp. Kelsey. Den modiga Golden retrievern som Bob kunde lita på i vått och torrt. Hon kände antagligen på sig att någonting inte stod rätt till med husse eftersom hon letade upp platsen. Kanske hörde hon Bob, kanske kände hon på sig att något var fel och hittade sin husse. Hur som helst så stannade hon vid Bobs sida. Hon skällde och skällde för att någon skulle komma och hjälpa honom. Hon märkte att hans händer och fötter var kalla, så hon använde sin tunga för att hålla honom varm.

Det tog 20 timmar innan en granne uppfattade hundens skällande. Bob var mycket illa däran. Han var medvetslös när han kördes in till sjukhus och opererades omedelbart.

Läkarna påstod att han inte skulle ha överlevt om det inte vore för Kelsey. Hon räddade helt enkelt sin husse.

I had the pleasure of meeting Kelsey, the lifesaving 5-year-old golden retriever yesterday morning at McLaren Northern…

Gepostet von Steven Patrick Foley am Donnerstag, 16. März 2017

Vilken fantastisk vovve du är Kelsey! En sann hjälte! Se hela historien i spelaren nedan.

Dela gärna inlägget vidare för att hylla denna fyrfota hjälte!

TV: 10 av världens största djur