Hunden hittar stelfrusen koala på verandan – matte tror inte sina ögon när detta händer

En hjälte kan ha blå dräkt, röd kappa och kallas för Stålmannen.

Men en hjälte kan också ha fyra tassar, massor med päls och lurviga öron.

Asha är en golden reteriver som bor med sin familj i Strathdowine i Australien.

Det var en sen kväll som hunden Asha upptäckte något konstigt på verandan. Hon fick syn på en bebis-koala som höll på att frysa ihjäl. Koalan var livrädd och visste inte var han skulle ta vägen.

Ashas modersinstinkt gjorde att hon kände på sig att det var bråttom. Hon behövde göra något för att hjälpa den stackars koalan. Så Asha gick fram till koalan som snabbt hoppade upp på hennes rygg.

Tack vara att Asha har så mycket päls kunde hon hålla bebis-koalan varm hela natten.

koala3
Foto: Youtube

Vi vet inte säkert vad som hade hänt koalan innan han träffade Asha, men förmodligen hade han tappat bort sin mamma och blivit kvar helt själv.

Kolan höll sig fast på hunden hela natten och kunde på det viset hålla sig trygg och varm. Koalan såg ut att trivas riktigt bra i Ashas mjuka och varma päls.

Nästa morgon när Ashas matte, Kerry McKinnon, kom ut till verandan och såg att en koala sov på hunden rygg fick hon en rejäl chock.

koala3
Foto: Youtube

När Kerry gick lite närmare förstod hon vad det hela handlade om och blev mycket rörd.

koala1
Foto: Youtube

”Asha räddade verkligen koalan genom att hålla honom varm. Den skulle ha dött om den skulle ha lämnats ensam hela natten”, säger Kerry McKinnon till Daily Mail.

”Jag tror att hundar har en beskyddar-instinkt. Koalan ville inte lämna Ashas rygg”, fortsätter Kerry McKinnon.

Ashas hjälteinsats har efter händelsen spridits som en löpeld på nätet och det är ju inte så svårt att förstå.

koala4
Foto: Youtube

Efter händelsen tog Kerry tog med sig koalan till en veterinär som kollade upp honom och det visade sig att han mådde bra under omständigheterna. När han är tillräckligt stark ska han släppas ut i det fria igen.

Hundar är verkligen fantastiska! Jag vill inte ens tänka på vad son hade hänt om Asha inte hade värmt koalan med sin päls under den kalla natten.

koala4
Foto: Youtube

Dela gärna med dina djurvänner för att hylla Asha! Utan henens modersinstinkt hade den lille koalan förmodligen inte överlevt.