Hunden vet att dottern är i fara – agerar direkt

Människor och hundar kan forma ett speciellt band till varandra. Alla som haft en hund vet nog detta.

Men ibland kan detta band bli så starkt att det kan rädda liv.

Historien om 4-åriga Sadie och hunden Hero gick verkligen rakt in i mitt hjärta.

 

När Sadie föddes 2012 hade hennes föräldrar förväntat sig en frisk liten bebis, de hade inte fått några tecken på något annat. Men bara sekunder efter födseln förstod föräldrarna att någonting var allvarligt fel. Michelle, Sadies mamma såg sin dotter föras bort och till ett annat sjukhus för att hon skulle kunna få den vård hon behövde för att överleva.

En vecka senare fick de reda på att Sadie hade Downs syndrom.

Sadie Hero
Facebook/Sadie’s Hero

Efter två månader på intensiven fick de äntligen ta med sin dotter hem. Men lyckan blev kortvarig.

Fick åka in akut

Bara ett par månader senare behövde Sadie åka in akut för en hjärtoperation och de fick då även reda på att hon hade typ 1-diabetes, skriver Michelle på Go Fund Me.

Föräldrarna kämpade hårt med att hålla koll på Sadies blodsockernivå, om de blev för höga eller för låga kunde det innebära livsfara.

Sadie Hero
Facebook/Sadie’s Hero

Det var en ständig oro ända tills familjen fick en ny medlem, labradoren Hero.

Alla vet att hundar har bra luktsinne, men visste du att deras luktsinne är så fantastiskt att de kan känna om blodsockernivåerna är farligt avvikande?

Varje gång Sadie fick för lågt blodsocker började Hero gnälla och sträckte upp sin vänstra tass mot föräldrarna. Om det var för högt gav han dem istället sin högra tass.

Bara detta är helt otroligt. Men en dag skulle Hero förvåna sin familj på ett helt nytt sätt.

Hunden betedde sig konstigt

En dag när Sadie var i sitt klassrum i Deerfiels Elementary School i Cedar Hills började Hero, som var hemma, att bete sig konstigt.

Plötsligt började han gnälla och sträcka fram sin vänstra tass, precis som han brukade göra när Sadies blodsocker var för lågt. Men hon var inte ens där så föräldrarna blev förvirrade.

”Han är normalt sett en väldigt lugn hund och brukar aldrig gnälla. Men nu ville han inte sluta.” berättar mamma Michelle Brooks för KUTV News.

Sadie Hero
Facebook/Sadie’s Hero

Hon hörde av sig till Sadies lärare och frågade om hon kunde kolla dotterns blodsocker, rapporterar nyhetskanalen KUTV.

Det var helt normalt. Men Hero fortsatte att yla. Bara 30 minuter senare kollade läraren på Sadies blodsockerdosa igen. Det hade sjunkit från 122 till 82.

Om Sadies blodsocker blir för lågt kan hon hamna i koma och i värsta fall dö.

Hero hade känt av blodsockerfallet på 8 kilometers avstånd, långt innan hennes dosa ens reagerat.

Sadie Hero
Facebook/Sadie’s Hero

Ingen vet hur det gick till

Heros tränare, KC Owens berättar att labradorer har flera hundra miljoner receptorer i nosen vilket gör dem så extremt bra för det livsviktiga jobbet. Men ingen vet exakt hur det gick till när Hero kände av Sadies farliga nivåer eftersom hon var så extremt långt bort.

”Jag kan inte förklara det. Det är som en modersinstinkt. Dessa hundar har förmågor och sinnen som övergår vårt förstånd”, berättar KC Owens.

Sadie Hero
Facebook/Sadie’s Hero

Hero har verkligen förtjänat sitt namn! Tänk vilken tur att vi har dessa fyrbenta vänner i våra liv. Sadie kan alltid känna sig trygg med Hero vid sin sida!

Dela historien med dina vänner på Facebook om du också tycker att hundar är fantastiska!