Hunden Henry skäller hysteriskt mot barnkammaren – sek senare inser matte varför han är en hjälte

Hunden Henry brukar vanligtvis lyssna på ägarnas kommandon. Men den här gången vägrade han att lyssna.

I stället för att låta bebisen sova i fred i barnkammaren öppnade han dörren gång på gång. Och till slut väckte han barnet.

Hundar kan inte prata, inte med det språk som vi använder. Däremot hittar de alltid sina sätt att försöka kommunicera med oss människor. Och så snart vi lärt känna våra hundar brukar vi förstå varandra, inte helt sällan bättre än i förstår oss på andra människor.

En familj i Glastonbury, Connecticut är extra tacksamma för deras hunds envisa vilja att kommunicera med dem. Det räddade nämligen deras dotters liv.

När Kelly Dowling skulle lägga sin dotter verkade allt vara som vanligt, det enda var att den lilla flickan var lite förkyld. Men då bebisar ofta blir förkylda och vila är bästa botemedlet stoppade Kelly om den lilla flickan och vaggade henne till sömns.

När flickan somnade gick Kelly därifrån och fortsatte med något annat.

Skällde hysteriskt

Men det var då hunden Henry agerade. Familjens hund Henry är en Bostonterrier, med hjärtat på rätt ställe.

När Kelly gick från barnkammaren började han bete sig konstigt. Kelly försökte gång på gång ta bort honom från barnkammaren men Henry vägrade.

Kelly flyttade på honom men Henry gick tillbaka in i barnkammaren och började skälla.

Till en början reagerade inte Kelly på Henrys skalla. Men när han öppnade dörren och skällde så att den lilla flickan vaknade blev Kelly smått frustrerad.

Insåg att något var fel

Det som var konstigt var att Henry vanligtvis inte är olydig. Så när Kelly insåg att Henry inte lyssnade med flit så förstod hon att någonting var fel.

”När han väckte henne den här gången och hon började gråta förstod jag att någonting inte var rätt. Det var något fel med hur hon grät. Hon lät inte rätt. Så jag tog ned henne och hon kämpade för att så luft”, säger Kelly och tillägger:

”Det faktum att han var så ihärdig och att han inte gömde sig eller slutade när jag sa till honom att sluta, han måste ha vetat eller kanske luktat eller hört något”.

Kelly tog sin dotter till akuten där det konstaterades att hon hade svårt att andas. Som tur var fick hon hjälp i rättan tid och det tack vare modiga Henry.

Ser mer av hunden Henry och hans insats i videon nedan:

Henry är verkligen en julhjälte. Vilket mod. Dela gärna artikeln om du håller med.