Hunden gråter när han skiljs från kon som uppfostrat honom – se nu när de får krama varandra igen

Hunden gråter när han skiljs från kon som uppfostrat honom – se nu när de får krama varandra igen

.

Vänskap korsar verkligen alla gränser. Och det blir aldrig så tydligt, som i djurens värld.

För även om det brukar sägas att exempelvis hundar och katter inte drar jämnt, så finns det otaliga andra exempel på djur som har knutit osannolika vänskapsband – från hund och tvättbjörn, till björn och varg.

Men ingen historia träffar mig så djupt i hjärtat, som den om hunden Rookie och familjens stora, bruna ko.

Foto: Youtube

När hunden Rookie kom till sin familj, så älskade han sina människor. Men det fanns en varelse som skulle komma att ta en ännu större plats i hundens hjärta… nämligen familjens ko.

Människorna trodde inte sina ögon när det omaka paret blev oskiljaktiga vänner, men så var det. Kossan blev snabbt som en mamma till hunden Rookie – hon slickade hans päls, gosade med honom och lät honom sova på hennes rygg.

Därför var det som att en kniv vreds om i hjärtat på hunden Rookie, när kon en dag var tvungen att säljas från gården.

Ägarna hade insett att de tyvärr inte hade råd att ha kvar kon, och mest förkrossad var naturligtvis Rookie.

Foto: Youtube

Alla som har förlorat en nära vän, kan säkert föreställa sig hur det kändes för Rookie. Hundar har känslor precis som alla andra – och bästisen som Rookie hade ätit, sovit och lekt med varje dag var helt enkelt inte längre kvar.

Hjärtesorgen hos den lilla hunden var enorm. Han ylade och skällde, letade efter sin bästis och väntade ensam i ladan, i hopp om att kon plötsligt skulle återvända.

Foto: Youtube

En dag hörde Rookie ett avlägset muade. Han rusade från gården, sprang i ilfart ned för gatan och följde rösten… tills han hittade kon, som numera bodde i en annan lada i byn. Rookie var överlycklig, här var ju hans gamla bästis, här ville han stanna kvar för alltid!

Ägaren, som hade följt efter, skällde ut Rookie för att han hade rymt och tog med hunden hem igen. Glädjen som Rookie nyss hade känt för att träffa sin bästa vän igen, förbyttes till ilska över att än en gång skiljas från kon.

Och tillbaka i hemmet, förvandlades den känslan vidare till sorg. Ingenting kunde få Rookie på bra humör igen, han var närmast deprimerad och låg bara i ladan med tom blick. Han visste var kon var, men kunde inte gå dit. Så hemskt.

Foto: Youtube

Som tur var insåg familjen att situationen var ohållbar. Om Rookie nu gjorde så stora ansträngningar att han var beredd att rymma bara för att få vara med kon, då gick det bara inte att ha dem åtskilda.

De klarade inte att se hunden tyna bort i sin sorgsna ensamhet, och tog därför ett enormt beslut. Trots att det knappt gick ihop med ekonomin, köpte de tillbaka kon!

Och återföreningen, när Rookie får syn på kon som vandrar tillbaka in i ladan, den gör mig alldeles tårögd.

Inte nog med att familjen tog tillbaka kon för att glädja Rookie, de skaffade även en till hund som kunde hålla Rookie sällskap.

Jag blir så glad över människor som bryr sig så om sina djur. Att de trots ekonomiska begränsningar gör allt de kan bara för att hålla djuren glada. Det är äkta djurvänner, det!

Dela vidare för att visa alla där ute att djur har känslor precis på samma sätt som vi människor. Om folk inte trodde det innan, så kommer de garanterat göra det när de ser denna fantastiska vänskap mellan hund och ko!