Hunden gör vågat språng ut genom fönstret – för att fly brinnande hemmet

Katter sägs ibland ha ”nio liv”, på grund av deras förmåga att alltid landa på fötterna.
Men detsamma kan sägas om en hund, som tappert flydde från ett brinnande hem genom att hoppa ut genom fönstret från andra våningen.

Enligt NBC Philadelphia såg en man vid namn Justin Steinmetz ett rökfyllt hem i Fleetwood, Berks County när han körde till jobbet. Hemmet hade inga människor på insidan – de vuxna var på jobbet och barnen var i skolan – och Justin försökte frenetiskt få hjälp.

Han fick en annan förare att ringa larmnumret 911, USA:s motsvarighet till Sveriges 112, och började försöka släcka branden med en slang, utan resultat. Brandmän anlände snart för att bekämpa lågorna.

Men situationen tog en dramatisk vändning efter att familjens hund, Charlie, dök upp i hemmets fönster på andra våningen och försökte desperat fly.

Screenshot

Brandmännen fick Charlie att hoppa ut genom fönstret, det enda sättet till säkerhet. I ett dramatiskt ögonblick fångat på video av Justin, gör hunden ett modigt språng. Han kom tack och lov därifrån levande.

”Han hade munnen full av rök, lungorna fulla av rök och han hoppade i säkerhet,” sa Justin till NBC.

”Han hoppade när han behövde, det är det som gäller.”

Familjens andra hund och deras två katter hittades också på platsen efter att ha lyckats fly hemmet.

Även om det är fantastiskt att husdjuren överlevde, förlorade husägarna, familjen Stump, allt i branden. En GoFundMe-kampanj upprättades för att hjälpa dem komma på fötter igen efter att ha förlorat sitt hem.

”Vi är mycket tacksamma att de är okej, men är smärtsamt medvetna om att deras liv kommer att påverkas avsevärt som ett resultat av den förödande branden i deras hem idag”, står det på webbplatsen.

Sidan har samlat in 40 000 dollar till familjen. Men Justin, som driver en gård och säger att han kommer att låna ut några getungar till familjen för ”getterapi”, säger att husdjurens överlevnad är en stor guldkant.

”Jag känner mig välsignad att djuren kom ut levande, det är det stora”, sa han till NBC.

Vilken dramatisk flykt från detta brinnande hem! Vi är så glada att Charlie är säker nu och skickar den här familjen våra tankar och böner när de återhämtar sig från denna förödande brand.

Dela gärna vidare artikeln.