Polishund börjar skälla ilsket mot blå låda – när de öppnar tror de inte sina ögon

Olaglig import av djur sker ofta under fruktansvärda former. Som tur är finns det många människor – och hundar – som jobbar heltid med att stoppa detta.

Den 5 februari i Jalisco, Mexiko, upptäckte en polishund ett paket som luktade konstigt och gav varningssignal till sin hundförare.

Innehållet i lådan gav dem kalla kårar.

Mexikanska polisens hundenhet upptäckte nyligen ett misstänkt paket från ett paketföretag, enligt tidningen La Vanguardia.

När de tittade närmare kunde de höra att något röde sig inne i paketet, och misstänkte direkt att det handlade om olaglig import av ett djur. De fick tillstånd av en åklagare att öppna paketet.

Con apoyo de oficiales caninos, integrantes de la División de Fuerzas Federales detectaron una caja de plástico con…

Posted by Policía Federal de México on Wednesday, February 7, 2018

De tog bort locket och såg till sin förskräckelse en Bengalisk tigerunge, ungefär två månader gammal.

Personen som skickat lådan hade gjort några små hål för att luft skulle komma in, och i botten låg lite tidningspapper. Men det fanns varken vatten eller mat.

Det måste ha varit fruktansvärt för den lilla tigern att ligga där i mörkret så länge.

tigre
Facebook

Ungen visade tecken på att ha blivit drogad med något lungande, förmodligen för att den inte skulle skrika under resan. Den var mycket uttorkad, men vid liv.

Bengaliska tigrar är utrotningshotade, och myndigheterna undersöker nu fallet för att hitta de skyldiga. Jag hoppas verkligen att de tar fast personerna bakom detta, så att inga fler djur råkar illa ut!

Det irriterar mig det finns människor som plågar djur på detta sätt, bara för att tjäna pengar. Men jag är också glad över att myndigheterna kämpar för att stoppa detta. 

Dela den här artikeln för att hylla deras arbete!