Hunden fotograferas ensam i rummet – när jag får veta varför brister mitt hjärta

Hunden fotograferas ensam i rummet – när jag får veta varför brister mitt hjärta

Alla hundar, eller andra djur också för den delen, har inte lyckan att få växa upp och bo hela livet i ett kärleksfullt hem.

Vissa hundar får istället hoppas att någon adopterar den via ett djurhem, precis som den lilla vovven Kenny.

När djurhemmet han bodde på i USA annonserade ut att man adopterade bort en stor mängd hundar hoppades han på det bästa. Men en bild skulle visa någonting som krossar mitt hjärta.

I april 2019 anordnade en djuräddningsgrupp i Kansas City, USA, en öppen adoptionsdag. Det var en dag för människor som ville adoptera en hund som så mycket behövde tak över huvudet och chansen till kärlek och bus.

Adopterade bort 203 djur

Totalt adopterades 203 hundar, katter och marsvin bort under 19 timmar där alla hitta nya hem med nya familjer.

Alla hundar förutom en.

Bildkälla: Facebook/WaysideWaifs

Kenny är en pitbull-terrier mix och är två år gammal. Han är vänlig och energisk och flyttades nyligen till djurhemmet från en annan plats. Alla i personalen älskade honom.

Hunden Kenny ensam kvar

De var chockade över att alla familjer som var på plats missade att titta in i hans kärleksfulla ögon.

– Kenny är en rolig, vänlig och glad hund. Han är verkligen en hund för den som gillar närhet. Igår tog en volontär med honom på en liten utflykt och beskrev honom som en drömhund, berättar Casey Waugh på djurhemmet Wayside Waifs till The Dodo.

Bildkälla: Facebook/WaysideWaifs

Personalen vägrade låta Kenny vara ensam kvar på djurhemmet medan hans kompisar alla fått nya hem.

”Skulle bli en underbar kompis”

De tog sig tiden att göra en riktig profil till honom på Facebook där de la ut söta bilder och beskrev alla hans favoritaktiviteter, så som att åka till parken och busa med leksaker.

Personalen såg även till att vara extra tydliga med att Kenny älskade att mysa i soffan.

”Tro inte att jag bara gillar att gå ut på promenader och vara igång. Jag är en väldigt kärleksfull hund som älskar att få uppmärksamhet från dig. Jag gillar att bli kliad på magen och att mysa i soffan riktigt nära dig. Jag gillar också att leka med leksaker och jag kan uppehålla mig själv med det om du är upptagen med någonting annat. Jag skulle verkligen bli en underbar kompis till dig”, står det i beskrivningen enligt Relieved.

Bildkälla: Facebook/WaysideWaifs

Djurhemmet var ärliga med att Kenny var en väldigt energisk hund och varnade potentiella ägare att han skulle må bäst av att bo i ett hem utan småbarn. Men det gjorde honom inte till en icke-älskvärd hund.

Kenny var till och med på lokala nyheterna som berättade hans historia i hopp om att hitta ett nytt hem åt honom.

Hjärtekrossande bild

Djurhemmet postade även en bild under sökandet – och det är en bild som får tårarna att rinna.

Bildkälla: Facebook/WaysideWaifs

Bland mängder av leksaker och tomma bås stod Kenny själv kvar på djurhemmet, ensam utan sina kompisar och utan en familj som ville plocka hem honom.

Men som tur är har Kennys historia ett lyckligt slut! Tack vare all uppmärksamhet fick Kenny ett hem bara några dagar senare – och djurhemmet berättar att det var en perfekt match med sin nya matte.

”Adoptionsrådgivarna kunde se att Kennys nya mamma hade tänkt igenom det noga innan hon kom in. De pratade länge om Kennys behov, så som att hålla honom aktiv både fysiskt och psykiskt och att han måste vara den enda hunden i familjen och andra saker som kommer göra hans liv underbart”, skriver Wayside Waifs.

Bildkälla: Facebook/WaysideWaifs

Vi är så glada över att Kenny äntligen hittade ett hem. Tanken av att han skulle vara kvar på det ensamma djurhemmet får mitt hjärta att gå itu.

Nu hoppas vi han får ett underbart liv med mycket kärlek och bus!

Kenny verkar vara en helt underbar hund. Alla djur förtjänar ett tryggt hem med kärlek. Dela om du håller med!