Hunden försvinner mystiskt varje dag – då avslöjar kameran det vansinniga och ägaren rusar ut

Albertina Fogaça undrade hur hennes hund hela tiden kunde rymma. Alla dörrar var stängda och grinden in till gården var stängd.

Men det kameran fångar får Albertina att bli mållös.

Den lekfulla lilla hunden Pingo är en jycke full av kärlek och tokigheter. Han är ofta ute i trädgården vid huset i Brasilien och leker. Men när matte Albertina ska ropa in honom, har han inte synts till någonstans.

Rymmer på mystiskt sätt

Det värsta en hundägare kan tänka sig är att aldrig få tillbaka sin hund om den är försvunnen, kanske främst i stan där bilar och annat farligt åker omkring.

Pingo hade på något konstigt vis försvunnit flera dagar i rad efter att Albertina hade släppt ut honom i trädgården. Och varje dag kommer han hem efter några timmar, skäller vid grinden och traskar in som vanligt. Han kommer alltid tillbaka lite smutsig och tillruffsad, men glad som vanligt.

Kameran avslöjar rymlingen

Men Albertina kunde fortfarande inte förstå hur Pingo hade hamnat utanför trädgården. Var det någon som hämtade honom eller tog han sig ut själv? Omöjligt. Runt hela gården går en hög mur på omkring 4-5 meter med en grind som är lika hög. Grinden är låst och igenbommad när ingen ska ut med bilen eller liknande. Och alla andra utvägar är omöjliga att ta om ingen öppnar dem. Albertina behövde desperat ta reda på hur Pingo tog sig ut, så hon satte upp en kamera, släppte ut Pingo som vanligt i trädgården och väntade.

Vad hon fångar på kameran får henne att bli helt mållös:

Ett litet litet hål

Pingo hade alltså lyckats rymma ut genom ett litet litet hål på grinden – detta hade han förmodligen gjort varje dag. Pingo må vara en liten hund, men att han ens tog sig igenom det här ännu mindre hålet – och verkar ha hittat den rätta snitsen för att ta sig upp – det är helt otroligt.

”Jag trodde att han skulle fastna, men han lyckades ta sig igenom. Jag tappade hakan”, säger Albertina Fogaça till The Dodo.

Här är en annan gång när Pingo gjorde samma sak, nu är vi alla försäkrade om att det är hålet som Pingo rymmer ut igenom:

”Rulla runt i kletiga saker”

Albertina berättade för The Dodo att Pingo är en väldigt livlig hund som älskar att utforska och gå på äventyr, för henne var det inte alls konstigt att han desperat försökte rymma hemifrån. Men om han bara visste hur saknad han var hemma, skulle han kanske stanna oftare. Det syns på pälsen att han varit på nya spännande äventyr varje gång menar Albertina.

”Han är äventyrlig, ja. Han kommer alltid tillbaka smutsig och stinker. Han älskar att rulla runt i kletiga saker”, säger Albertina till The Dodo.

Väldigt imponerande Pingo, måste man ändå säga! Sprid gärna vidare om du också blev tagen av hur smart Pingo är!

Video – valp hittas i plastpåse och går igenom otrolig förvandling: