FOTO: Sara Harper/Facebook

Dobby var så vanvårdad att ingen kunde se att det var en hund – titta nu på otroliga förvandlingen

När Dobbys tidigare ägare gick in till veterinären var det ingen som kunde tro sina ögon. Den stackars hunden var så utmärglad, svag och sjuk att han inte ens såg ut som en hund.

Veterinärerna hade aldrig sett något liknande och de visste att de var tvungna att göra precis allt och lite till för att rädda hunden.

 

Dobby (pictured four months ago & today) went to his dream home today with the best family ever!!!! He is a little…

Posted by Sara Harper on Friday, April 1, 2016

Det var i januari 2016 som Sara Harper kom i kontakt med med hunden Dobby. Personen som hade lämnat in hunden uppgav att han var runt fem år gammal.

”Vi var förfärade över hans tillstånd”, säger Harper till The Dodo.

Vad som orsakat hundens extremt allvarliga situation förtäljer inte situationen, men ägaren var uppenbarligen inte lämplig att ta hand om hunden. Kvinnan övergav hunden då hon inte ville betala kostnaderna för behandlingen, skriver sajten.

dog transformation
Liz Ford/Facebook

Till saken hör att kliniken egentligen hade stängt för dagen, men veterinärerna insåg att läget var så akut att Dobby behövde omedelbar vård.

De satte honom i ett bad och gav honom vård. Det skulle krävas mycket omfattande behandlingar för att få Dobby på fötter igen.

dog transformation
Liz Ford/Facebook

Men trots den uppenbart plågsamma situationen så klagade han inte en enda gång. Han var tvärtom mycket glad och viftade på svansen – som om han visste att han äntligen skulle räddas.

Det krävdes månader av vård innan Dobby var redo att omplaceras till nya ägare.

Liz Ford hade sett de omskakande bilderna på hunden i sitt Facebook-flöde och kände omedelbart att hon ville ta hand om Dobby.

– Jag kunde inte tro mina ögon när jag såg honom, säger Liza till The Dodo.

Sara Harper/Facebook

Dobby fick äntligen komma till ett hem där han kunde känna sig trygg och älskad. Han var inte riktigt helt återhämtad, men hos Liza blev han väl omhändertagen och blev allt bättre med tiden.

I dag kan vi se glädjande bilder på Dobby som återfått sin päls och ser ut att må bättre än någonsin. Man kan knappast tro att det är samma hund som tidigare såg plågsamt svag ut.

dog transformation
Liz Ford/Facebook

För veterinären Sara Harper, som var den första att ta hand om Dobby, är förvandlingen som en saga.

– De helade hans kropp och själ. Titta på honom nu, du kan aldrig se vad han gått igenom! Han är så söt och glad och har den bästa ägaren någonsin, säger Harper till The Dodo.

Så underbart att se denna makalösa förvandling. Jag kan knappt tro mina ögon. Nu tycker jag att vi hjälps åt att sprida detta vidare för att fler få se på Dobbys otroliga resa!