Hunden blir friskförklarad från cancer – hennes reaktion lyser upp hela nätet

Hunden blir friskförklarad från cancer – hennes reaktion lyser upp hela nätet

Alla föräldrars värsta mardröm är att något hemskt ska hända deras barn. Och jag tror alla djurälskare kan hålla med om, att det är precis lika otäckt när ens älskade hund eller katt plötsligt drabbas av en svår sjukdom.

Men för den här familjen i amerikanska Hawaii blev mardrömmen dessvärre verklighet, när hunden Lily en kväll insjuknade så snabbt att hon knappt ens kunde stå. Efter ett omedelbart besök hos veterinären möttes de av det förkrossade beskedet att Lily hade en tumör på mjälten, och hennes chanser att överleva var minimala.

Men det här var inte heller vilken hund som helst.

hund, golden retriever
Foto: Youtube

Lily hade drabbats av cancerformen hemangiosarkom, som ofta drabbar just hundar och golden retrievers. Sjukdomen innebär att blodkärl växer inne i tumören, och då Lily hade inre blödningar behövde hon genast få en blodtransfusion.

”Sjukdomen kommer snabbt och hon hade bara dagar kvar att leva om vi inte opererade henne. De dåliga nyheterna var att även om vi gjorde operationen, skulle hon bara ha månader kvar att leva”, säger Lilys matte.

Chansen att tumören skulle vara godartad var nämligen minimal. Som veterinären snart berättade, hade hon under 20 års arbetslivserfarenhet aldrig ens varit med om att det hänt.

Men Lilys familj vägrade ge upp. De kunde bara inte stå ut med tanken på att förlora sin älskade vän – så trots att oddsen var emot dem, valde de operationen.

”Vi tömde våra sparkonton och gjorde operationen. De tog bort en 2,7 kilo stor tumör!”, säger Lilys matte.

hund, golden retriever
Foto: Youtube

Lily blev snabbt bättre. Men veterinärerna förklarade att det bara var tillfälligt, och att hunden ändå bara hade månader kvar att leva.

”Jag fortsatte säga ’Men tänk om den är godartad?’. De var tydliga med att det aldrig hade hänt och att vi skulle vara förberedda och bara njuta av vår tid med henne”, skriver matte och fortsätter:

”En vecka senare fick vi resultaten. Det här var ögonblicket, då jag berättade för henne”.

I klippet, som har fått över 4 miljoner visningar på Youtube, avslöjar matte nyheterna. Hon ber Lily att sätta sig ned för beskedet, och berättar sedan att hunden har trotsat alla odds. Hon är friskförklarad från cancer!

Oavsett om Lily blir glad bara för att matte är glad, så rör det mig till tårar att se hennes reaktion. Alla som har haft ett starkt band till ett djur kommer att förstå – så snälla, titta på det hjärtevärmande videoklippet i spelaren här nedan.

DELA den här videon med alla dina djurälskande vänner. Jag lovar att det kommer träffa dem i hjärtat!