Hunden blev fastbunden bland soporna och lämnad att dö

Hans ansikte var alldeles svullet och blodigt från misshandeln, han var hungrig, helt ensam och fastbunden.

Det här gör mig så ledsen. Vissa människor borde verkligen inte få ha djur!

Philadelphia Animal Hospital

Hunden Charlie var fastbunden på en soptipp, omringad av skräp och fylld av smärta. Han hade inget annat val än att sitta och vänta på att någon skulle hitta honom.

När två vänliga själar fick syn på Charlie skyndade de sig till Philadelphia Animal Hospital. När veterinärerna undersökte honom upptäckte de något de aldrig tidigare sett.

Philadelphia Animal Hospital

– Vi öppnade hans mun, då såg vi att insidan av hans kind och läpp var full av likmaskar, berättade Adria Rebbecchi, kommunikationsdirektör på djursjukhuset, till The Dodo.

När de upptäckte hur akut läget var fanns inte längre någon betänketid. Djursjukhusets ägare bestämde sig för att stå för all behandling Charlie skulle komma att behöva.

Vetrinärerna gav honom smärtstillande med en gång och planerade in en operation. Men eftersom vävnaden i hans ansikte var så skadad var man tvungen att plocka bort stora delar. Charlie fick opereras en gång i veckan så att hans läpp skulle kunna läka och börja växa tillbaka.

Philadelphia Animal Hospital

Carlies skador gjorde det svårt för honom att äta, men vetrinäerna matade honom med flera små mål mat om dagen så att han skulle kunna bli stark igen.

Sakta men säkert blev han allt friskare och starkare – och trots hans smärta visade han en otrolig kärlek.

– Eftersom han lät personerna som hittade honom komma nära och lyfta upp honom så vi antog att han var en gullig hund. Ända sedan han kom hit har han velat vara nära folk och pussas och leka, säger Adria.

Philadelphia Animal Hospital

Natalie Barber blev snabbt en favorit hos Charlie. Hon arbetar på City of Elderly Love (COEL), och är specialiserad på äldre djur. När det var dags att hitta en fostermamma åt Charlie tvekade hon inte en sekund.

– Familjen har en till hund och den är jätteglad över att äntligen ha fått sällskap. Och Charlie är väldigt glad i sin fostermammas son Lucas, berättar Adria.

Philadelphia Animal Hospital

Eftersom Charlie var chippmärkt håller man nu på att utreda vem den förra ägaren var och varför Charlie blev så fruktansvärt behandlad.

Som tur är mår Charlie bra idag. Men sådant här borde inte få hända! Gilla och dela den här historien för att hylla Charlie och människorna som räddat honom. <3