Hunden hittas övergiven på gatan – då ser djurvännen det fasansfulla i nacken och tar livsavgörande beslut

Människor som räddar djur undan faror är inte allt för sällan förvånade över vad de kommer få se, om de jobbat i branschen under en längre tid.

Det hemska som djur kan utsättas för av en människa kan vara chockerande, men för en djurvän och volontär kan det vara vardag.

De fina människor som ägnar sina liv åt att rädda djur i fara är verkligen hjältar. En av dessa organisationer är Howl of a Dog, en amerikansk djurorganisation som även jobbar i Europa.

Bildkälla: Youtube/Howlofadog

Howl of a Dog har hjälpt mängder av djur i framför allt Nordamerika, men sedan en tid tillbaka har de även en europeisk filial i Rumänien. I landet, som runt om i världen, finns det mängder av hemlösa djur som behöver hjälp.

Gatuhunden Archie

En av dessa hundar var hunden Archie, som hittades på gatan förra året. Men det var någonting med honom som fick hans räddare att chockas.

Archie var bara en hundvalp men hade trots det fått en tuff start på livet. Han var hemlös när han hittades av volontärer, men någonting gjorde upptäckten hemsk.

Bildkälla: Youtube/Howlofadog

Den lilla jycken hade ett halsband runt halsen och man kan anta att han haft en ägare. Men den personen hade inte behandlat honom som en hund bör behandlas.

Livshotande kedja

Archies kedja, som han hade runt halsen, hade blivit för liten men ingen hade justerat det. Det gjorde i sin tur att det letade sig allt längre in i pälsen och skinnet – och i värsta fall skulle det innebära att Archie kvävdes till döds.

Bildkälla: Youtube/Howlofadog

”Han hade förmodligen kedjats redan när han var en liten valp och i takt med att han växte upp satt kedjan fast i nacken, strypte honom och orsakade ett djupt livshotande skärsår runt nacken”, skriver organisationen till videon där Archie syns bli räddad.

Hjälpte honom bort från gatan

I Rumänien är det sorgligt nog inte olagligt att sätta kedjor på hundar, skriver Howl of a Dog. Som tur var fanns det människor som ville hjälpa Archie, och de tog med honom in på en veterinärklinik, tog bort kedjan och såg till att ge honom all medicinsk vård han behövde.

Bildkälla: Youtube/Howlofadog

Det läskiga skärsåret såg de till att tvätta rent och med tiden började pälsen runt såret växa tillbaka.

Archie var en vänlig hund som älskade att vara runt människor och att åka bil. Nästa steg i processen att ge honom ett dugligt liv var att hitta någon som ville adoptera honom – och det skulle också ske!

Adopterades av familj

På andra sidan Atlanten, i Pennsylvania, USA, satt Beverly och Bryan Holzer. De fick se bilder på Archie och läsa om hans dystra historia, men de blev kära.

My tired little grumpkins 💓 my world 🐶🐶🐶

Posted by Beverly Holzer on Friday, May 17, 2019

Efter en lång resa till USA hade den lilla gatuhunden äntligen hittat ett kärleksfullt hem!

”Archie har snabbt lärt sig hur man tigger kyckling från sina systrar” skriver nye ägaren Beverly på Facebook.

Bildkälla: Youtube/Howlofadog

”Det är omöjligt att motstå ett så perfekt ansikte. Tack för att ni räddade honom och lyckades hitta ett sätt för honom att komma till oss. Han har fulländat vår familj”.

Underbart slut för Archie

I spelaren nedan kan du se ögonblicket när Archie räddas från gatan – och följa hans resa till ett underbart hem i USA.

Archie verkar vara en helt fantastisk hund – tack till er djurhjältar som räddade honom! Dela artikeln om du också tycker alla djur förtjänar ett kärleksfullt hem!