FOTO: Twitter

Hundarna lämnas för att dö under jättekatastrofen – då hör djurhjälten ett skall och inser att det är bråttom

Den gigantiska stormen Florence har drabbat de boende i North Carolina, USA, mycket hårt. Men vid sådana här naturkatastrofer är det inte bara människor som drabbas, även djur kan råka mycket illa ut.

Den lilla staden Chinquapin var en av de städer som drabbades allra hårdast av stormen och det kraftiga regnovädret som skapat stora översvämningar. Många husägare har blivit strandsatta utan vare sig el eller vatten.
– Det var ofattbara scener. Det är surrealistiskt att se människor ta sig fram med båt på gatorna, säger Leland Vittert till Fox News.

FOTO: TT Nyhetsbyrån

Räddningstjänsten hörde ett skall

När räddningstjänst och brandmännen tog sig fram med båt för att leta efter överlevare hörde de ett ljud. Från en veranda i ett övergivet hus hördes ett tydligt skall.

Journalisten Leland Vittern rapporterade för Fox News räkning och följde med brandmannen Josh Bergman i sökandet efter överlevande. När de hörde skallet från huset åkte de genast dit. Då fick de se två ensamma och skräckslagna hundar.
– De här hundarna hade lämnats för att dö på grund av stormen, de simmade genom floden och tog sig fram till verandan, säger Leland Vittern till Fox News.

När Leland och Josh kom till verandan var hundarna väldigt nervösa till en början. Men när de sträckte ut handen släppte de taget och blev fullständigt överlyckliga över att bli räddade.

FOTO: TT Nyhetsbyrån

”Det var det enda rätta”

Hundarna fick de mycket passande namnen Florence och Chinquapin och blev snabbt transporterade till ett djurhem i Washington där de väntar på att adopteras.

Brandmannen Josh är stolt över att ha räddat hundarna.
– Det var det enda rätta, säger han.

FOTO: Twitter

Vi håller med! Det var säkerligen inte lätt, men jag är så tacksam över att hundarna är i tryggt förvar! Titta på videon nedan när hundarna blir räddade. 

DELA artikeln för att hylla djurhjältarna som räddade de stackars hundarna från den fruktansvärda stormen!

Här räddar brandmannen hundarna från stormen: