Hundarna försvinner i vulkanutbrottet, 10 dagar senare hörs ett skall från vildmarken

Hundarna försvinner i vulkanutbrottet, 10 dagar senare hörs ett skall från vildmarken

Carol Hosley trodde att hon hade förlorat allting. Hennes hem på Puna, Hawaii, förstördes helt och hållet tillsammans med hennes tillhörigheter efter att vulkanen Kilauea på ön haft ett utbrott.

Lava och farlig gas flödade ut och brandmännen rådde henne att omedelbart evakuera. Carol började packa ihop ett antal saker och hennes hundar var lika rädda, men av en helt annan anledning.

Mitt i natten kom brandmännen och väckte Carol – och hundarna Brus och Little Dude blev rädd och sprang ut genom dörren. De var försvunna mitt i kaoset.

Räddningspersonalen sprang runt för att evakuera samtliga, men Carol Hosley kunde inte sluta leta efter sina älskade hundar.

Tvingades evakuera

”Brandmännen ville inte vänta. Hon är i 70-årsåldern och var tvungen att lämna, skriver Aloha Ilio Rescue, en lokal organisation som räddar djur på ön, i ett inlägg på Facebook enligt The Dodo.

Daylynn Kyles, chef för Aloha Ilio Rescue, fick höra om att hundarna Brus och Little Dude var borta. Hon var fast besluten om att göra allt i sin makt för att hitta och rädda dem.

Hundarna spårlöst borta

Även fast förhållandena kring vulkanutbrottet var livsfarliga valde volontärer från organisationen att ge sig ut i den ödelagda vildmarken, full av lava som blockerade vägarna, för att försöka finna Brus och Little Dude.

De lämnade vatten och mat i närområdet till hundarna och bad andra att höra av sig så fort de såg någonting.

Dagarna gick och Brus och Little Dude var ännu inte återfunna. Trots det vägrade volontärerna med Daylynn Kyles i spetsen ge upp hoppet om att hitta dem vid liv.

På den tionde dagen återvände de till en plats på ön som de tidigare letat på.

Hörde ett skall

På avstånd hörde de lavan som kastades upp i luften – men det var också det som skulle leda till en fantastisk upptäckt.

Fast mellan ett stängsel och ett nedkylt lavaflöde såg de två hundar sitta, skräckslagna och utan förmågan att kunna ta sig därifrån.

– De satt fast bakom ett staket och kunde inte ta sig därifrån på grund av lavan som omringade dem. Vi visste att de här hundarna måste vara livrädda, berättade Daylynn för Hawaii News Now enligt The Dodo.

Räddade hundarna från lavan

Volontärerna började hugga med en machete i den svåra terrängen av buskar för att ta sig fram till hundarna. Brus och Little Dude var sönderbitna av myror men när de såg Kaylynn och hennes medhjälpare började de skälla.

Hundarna fick hjälp att ta sig därifrån och återförenas med Carol.

Situationen var en livsfara, men Little Dude och Brus hade klarat sig ifrån den hemska vildmarken och var äntligen hemma med sin matte.

– Jag är så otroligt glad, jag kunde inte varit gladare. Det andra är bara saker, men jag fick tillbaka hundarna, berättar Carol.

[arve url=”https://www.facebook.com/AlohaIlioRescue/videos/1993260167382637/” aspect_ratio=”1:2″ /]

Vilken tur att det finns sådana fantastiska människor som Kaylynn som riskerar sina liv för att rädda djuren. Dela artikeln för att hylla deras heroiska insats för Carol och hennes hundar Brus och Little Dude!