Polis såg två ensamma hundar i en överhettad bil – krossade rutan för att rädda dem

När polisen i Linköping fick ett samtal om att två hundar lämnats i en varm bil begav de sig blixtsnabbt till platsen för att undersöka saken. Väl där fick de se en bil med två hundar, parkerad mitt under solen i 25-gradig värme, det berättar Aftonbladet. När ägaren och dennes släktingar inte svarade i telefonen ansåg polisen att det bara återstod bara sak att göra – krossa rutan.

Måndagen i Linköping bjöd som på många andra platser i Sverige på 25 grader. I en sådan temperatur kan en bil bli olidligt uppvärmd, och för hundar och andra djur är det rent ut sagt farligt att befinna sig i dessa under långa stunder.

Därför såg polisen allvarligt på telefonsamtalet om att två hundar satt inlåsta i en varm bil. När de kom till platsen där bilen stod parkerad märkte de att hundarna var utsatta för stor risk i hettan. De ringde till bilens ägare men fick inget svar. När de kontaktade släktingar till ägaren fick de heller inga svar.

hund i bil

Krossade rutan för att rädda hundarna

När ingen svarade och de märkte att läget var kritiskt såg de ingen annan utväg än att krossa bilrutan. Därefter lämnade de en lapp på bilen där de uppmanade ägaren att anmäla sig till polisen. Hundarna fick följa med till polisstationen för svalka och vatten.
– Man måste vara mycket försiktig med att lämna barn eller djur i bilar när det är såhär varmt. Det händer ofta på sommaren, men det här fallet är vad jag känner till det första för säsongen, sa polisen Benny Ljungkvist till Aftonbladet.

Att polisen gjorde såhär kan förhoppningsvis vara en lärdom för hundägare som inte förstår allvaret i att lämna husdjur i en varm bil. Tryck på Dela-knappen för att sprida budskapet.