Flera hundar frusna till döds – nu vädjar polisen om hjälp

Här i Sverige är det självklart att vi låter våra sällskapshundar leva inne i huset med oss. För inga hundar mår bra av att vara ute en kall natt, med undantag för vissa raser som trivs i kyla.

Men i andra länder, som till exempel USA, händer det att hunden är bunden utanför huset som vakthund – hela dagen och natten.

I november förra året beslutade delstaten Pennsylvania att förbjuda hundägare att lämna sina hundar ensamma ute i mer än 20 minuter i temperaturer lägre än 0 grader.

Djurägare som bryter mot detta kan dömas till både höga böter och till och med fängelse. Liknande lagar finns i andra delstater i USA också – men inte i alla.

Nu är vintern här på riktigt och det har varit riktigt kallt på många håll i landet. Tyvärr har det inneburit en mardröm för flera hundar som tvingas tillbringa natten utomhus.

Due to the dangerous weather we are receiving more calls, Facebook messages, and emails than usual. Here’s what we are…

Posted by Detroit Dog Rescue on Wednesday, January 3, 2018

Vissa ägare kanske inte vill att hunden ska smutsa ner inomhus, eller så gillar de inte att den skäller. Men oavsett vilken ursäkt man har så är det aldrig okej att lämna hunden ute över natten i minusgrader.

Hittades död i sin hundkoja

En kvinna har dömts för djurplågeri efter att polisen i Hartford hittat hennes hund fastkedjad vid en hundkoja. Det var så kallt att hundens döda kropp hade frusit till is.

Tyvärr är inte detta det enda fall då en hund frusit till döds i USA den här vintern.

I Cincinnati, Ohio, hittades ytterligare en hund död i sin koja. Hundkojan hade ingen isolering och hunden hade dött en plågsam i kylan.

Polisen vädjar

Polisen i området gick senare ut med en uppmaning till allmänheten om att ta in sina hundar under den kalla vintern – och anmäla om de ser någon hund bunden utomhus.

Detta är tyvärr inga unika fall. Många hundar har fått sätta livet till för att ägarna inte tar hand om dem ordentligt.

Som tur är finns det några ljuspunkter också. För en del av hundarna som bundits ute hann räddas innan det var för sent, tack vare hjältarna på alla djurorganisationer.

Detroit Dog Rescue delade i förra veckan med sig av en historia som får mitt hjärta att brista.

Hunden Joey övergavs av sina ägare i kylan och hade ingenstans att värma sig. Han förfrös sina fötter i kylan och kunde till slut inte längre stå på dem. När han hittades hopkrupen i en tunna hade han även frostskador på sin mage och könsorgan efter att ha legat på det kalla underlaget.

Om det inte vore för Detroit Dog Rescue hade han inte levt idag.

Facebook

Joey kommer nu få den vård han behöver innan han kan adopteras till ett nytt hem, och det värmer mitt hjärta.

Men samtidigt kan jag inte låta bli att tänka på alla andra hundar som är utkörda i kylan just nu.

Ingen hund förtjänar att behandlas på det här sättet – och det borde vara förbjudet att lämna hundarna i kylan i alla länder i världen.

Dela gärna den här artikeln vidare om du håller med!