Hund väntar förgäves vid motorväg i 80 dagar: Anledningen bakom krossar mitt hjärta

Att hundar är lojala varelser kan nog de flesta hålla med om. Även om många hundar gillar de flesta människor, finns det ingen som är lika viktig som deras husse eller matte.

Jag har många gånger hört talas om hundar som gjort otroliga saker för sina ägare, men det här är nog en av det mest hjärtskärande historier jag läst.

Det hela utspelade sig i Hohhot, huvudstaden i inre Mongoliet.

En hund hade suttit på samma plats i över 80 dagar och väntat på en återförening som aldrig skulle ske, skriver brittiska Metro.

Hans matte hade dött i en bilolycka men hunden hoppades på att hon en dag skulle komma tillbaka.

Varje dag satt hunden vid den hårt trafikerade vägen och väntade på ett mirakel.

Sedan den 21 augusti i år har hunden suttit vid vägkanten, farligt nära den farliga trafiken och väntat på sin matte som dog samma dag.

Tack vare snälla djurälskare har hunden både fått mat och vatten för att överleva.

En volontär har varit i kontakt med släktingar till hundens matte. Om ingen av dem kan tänka sig att ta hand om honom kommer de att leta efter ett nytt kärleksfullt hem åt honom.

https://twitter.com/Lairy_stroppins/status/1062374004730875909

Hachiko

Historien är mycket lik en berättelse om en annan hund, Hachiko, och hans husse.

Hachiko väntade vid järnvägsstationen varje dag på att hans husse skulle komma från jobbet. En dag dog hans husse i en stroke.

Trots att Haichiko fick ett nytt hem rymde han nästan varje dag i över nio år till järnvägsstationen för att vänta på sin husse. Historien blev så känd att den nästan 100 år senare blev en Hollywoodfilm.

För oss människor är hundar bara en liten del av våra liv. För en hund är dess husse eller matte allt de har i hela deras liv.

Jag blir både rörd och tårögd när jag hör talas om hur lojala hundar verkligen är. Tänk om vi människor var ens i närheten av lika lojala.

Ta en titt på videon nedan så kan du se hur det ser ut när hunden sitter och väntar:

Jag hoppas att hunden i denna berättelse snart får en ny familj som älskar honom. Så att han slipper sitta och vänta vid den farliga motorvägen mer.

Dela denna berättelse med dina vänner på Facebook om du också tycker att hunden är människans bästa vän!

[arve url=”//csp.screen9.com/iframe/BP-qvoKapJ2LbJCnVjfw0hjYSomyXwa3jVpf1AM15yYAmEEsOAHNqcV9oJSTCbeq?autoplay=1&mute=1″ aspect_ratio=”1080:1280″ /]