Hund skäller hysteriskt på sina ägare i butiken – då gör personalen något som avslöjar vad paret har gjort

Hund skäller hysteriskt på sina ägare i butiken – då gör personalen något som avslöjar vad paret har gjort

En fem månader gammal Australian shepherd börjar skälla hysteriskt på sina ägare i butiken. När hundtränaren Yves Jodoin insåg vad hunden egentligen försökte säga agerade han direkt.

Hundtränaren Yves Jodoin arbetade som vanligt i sin djuraffär vid namn Au Royaume des Animaux i Quebec, Canada, när en Australian shepherd kom in i butiken med sina ägare.

Hunden, som bara var fem månader gammal, började skälla hysteriskt och slutade inte trots att han fick godis.

Men eftersom Yves är hundtränare och kan mycket om hundar förstod han att hunden inte skällde bara för att. Och började ha sina misstankar om att det kunde gälla något allvarligt, skriver Animal Channel.

Anade oråd

Enligt ett inlägg på Facebook började Yves ställa frågor om hunden till personerna han var med fick han inga direkt svar.

Att personerna inte kunde lämna några uppgifter om hunden fick Yves misstankar att växa. Och en av butikens anställda började göra lite efterforskning.

Hon gick in på nätet och började söka efter saknade hundar och snart stod det klart att hunden i butiken var just en sådan.

Foto: Facebook

Hunden hette Vango och hade blivit stulen för inte så länge sedan.

Hundtränaren Yves mindes plötsligt att han hade tränat Vango när han var mycket liten. Så han gjorde ett experiment och beordrade hunden att komma över till honom och han lyddepå momangen.

Erkände stöld

Yves och de andra anställda pressade personerna som hade med sig Vango in i butiken och de erkände snart att hunden inte var deras. De berättade att kvinnan så gärna ville ha en egen hund men mådde inte bra och kunde inte köpa en hund eftersom hon inte hade pengarna. När Vango hittades i ett skogsområde tog hon med sig hunden hem.

Paret som stulit Vango fick lämna ifrån sig honom i butiken och de anställda kontaktade hans ägare som blev glatt överraskad att hennes älskade hund äntligen hade kommit till rätta.

Hon hade aldrig trott att hon skulle få tillbaka sin valp men hade det inte varit för personalen i butiken inte hade varit så uppmärksamma vet man aldrig om Vango fått komma tillbaka till sin rätta ägare.

Vilket smart drag. Yves och hans personal ska ha en stor eloge. Dela om du håller med.