Hund sätter sig på veranda till tomt hus varje dag – när djurvännen inser vad han väntar på hugger det i hjärtat

Att det finns folk som överger hundar är svårt för oss djurvänner att förstå. Tyvärr är det vanligare än man tror, speciellt i andra länder.

Precis som oss människor så har hundar känslor, och kan ha svårt att begripa varför någon vill göra dem illa. De här bilderna visar tydligt att hundar inte bara formas av fysiskt dålig behandling. Människans agerande präglar dem långt fram, och det borde fler ha i åtanke.

Flera personer i ett bostadsområde hade lagt märke till en hund som satt på verandan till ett tomt hus varje dag.

Ibland gick hunden ängsligt runt på verandan och tittade sig omkring, men oftast satt den bara där, som om den väntade på något.

Janine Guido, från Speranza Animal Rescue, tog sig dit för att undersöka saken, och precis som vittnen beskrivit så gick hunden ängsligt runt verandan, och inte bara det, han letade i närmsta soptunna efter mat.

Hunden förstod inte att den blivit övergiven

Det visade sig att familjen som bott där hade lämnat hunden bakom sig när de flyttade. Hunden – som hette Cupid, hade dock ingen aning om vad som hänt hans ägare. Han förstod inte att han blivit övergiven. Så där satt han trofast och väntade, dag ut och dag in.

Janine kände sig låg när hon insåg hur allt låg till. Hon satte sig ner och pratade med hunden, i hopp om att den kanske skulle förstå att familjen inte kommer tillbaka.

Varför familjen inte tagit med sig Cupid kunde ingen svara på, men samtliga grannar kunde intyga att familjen flyttat och inte kommit tillbaka efter det.

50 personer ville adoptera Cupid

Janine tog med sig Cupid till ett hundhem, och kort efter att han fått kärlek och mat blomstrade han fullkomligt.

”Han är inget annat än den sötaste själen. Han är en liten kille på 20-25 kilo, och som ni ser har han tappat lite hår och har en del ärr på kroppen, uppdaterade hundhemmet på sin Facebooksida kort efter att Cupid kommit dit.

Enligt hundhemmet så är Cupid en riktigt mysis, som älskar att kramas.

Bilderna på Cupid och beskrivningen av de mysvänliga hunden väckte stort intresse hos många. Hela 50 familjer hörde av sig och ville adoptera Cupid.

Tack vare djurvänner kommer Cupid att ha ett ordentligt hem där han blir uppskattad och älskad inom kort. Dela gärna för att hylla de djurvänner som tar han om våra fyrbenta därute.