Hon mutar sonen med mat för att säga ”mamma”, men lyssna nu när hunden öppnar munnen

Det finns få djur som är så känslosamma, vänliga och smarta som hundar. Det skulle familjen Diaz-Giovanini på reda på när de ville lära sin bebis att säga ”mamma”.

Trots flera försök var den lilla bebisen tyst. Men det var någon annan, hunden Patch, som skulle göra ett försök att prata.

Mamma Andrea har många kära familjemedlemmar att ta hand om.

Dels sin nio månader gamla son Sam – men också familjens fina Australian shepherd-hund Patch.

Bildkälla: Youtube

I Sams ålder försöker nu Andrea få honom att börja prata, och den här kvällen skulle hon ge sig på en lektion med en matbit i knät.

Men nedanför henne satt även Patch – som säkerligen hade siktet inställt på den goda matbiten framför hans ögon.

Bildkälla: Youtube

Ville vara med

Patch är en oerhört lojal och pålitlig hund och har en speciell plats i familjens hjärta. Han var en stor del i att hjälpa familjens mormor, som drabbades av en hjärnskada, och fanns där och kände av innan hon eventuellt skulle få ett anfall.

Nåväl, tillbaka till den där pratlektionen. Andrea försöker få Sam att prata och säger ”kan du säga ’mamma'” till sin lilla son, som inte verkar vara intresserad av att försöka säga det magiska ordet så många föräldrar drömmer om att få höra. Patch å andra sidan är exalterad och säkerligen sugen på den där matbiten. Men för att få den kanske han behövde göra någonting. Prata.

Bildkälla: Youtube

Patch hoppar upp och ner, och till slut ska han göra något som får hela familjen att utbrista i skratt. Hunden skäller ut ”mamma, mamma, mamma” flera gånger och ingen kan undvika att le åt deras älskade hunds färdigheter.

När videon är slut har Patch ännu inte fått en matbit, men vi hoppas han blev rejält belönad för att han kan prata. Han är en riktigt duktig hund som säkerligen kommer finnas vid Sams och resten av familjens sida väldigt länge.

Bildkälla: Youtube

Videon på Patch har setts av över 10 miljoner människor.

I spelaren nedan kan du själv se när den urgulliga hunden börjar prata.

Vad hade vi gjort utan våra älskade hundar? Dela vidare om du också tycker Patch är en riktigt fin hund!