Hund rymmer från härbärget – då fångar övervakningskameran vilka hon besöker om natten

Hunden Maggie bröt sig ut från djurmotellet på egen hand, när ägaren tar en titt på övervakningskameran rörs hon till tårar.

När hunden Meggie, av rasen Australian shepherd, bodde på Barker’s Pet Motel and Grooming i Alberta, Kanada. Gjorde hon det samtidigt som Alberta Animal Rescue Crew Society (AARCS) lämnade in två små valpar de hade räddat från ett liv på gatan.

Sandi Aldred som äger djurmotellet Barker’s hade gått för kvällen när hon loggade in på övervakningskameran på telefonen.

Ser något märkligt på kameran

Allt såg lugnt ut till en början, men plötsligt såg hon någonting märkligt på skärmen.

Maggie, som suttit inlåst i sin bur på motellet, satt nu utanför de nya valparnas inhängnad. Hon försökte komma så nära de ensamma valparna som möjligt.

De små valparna hade ylat och gnytt av rädsla och Maggie förstod att de behövde stöd. Så fort hon hörde valparnas små läten kickade hennes modersinstinkt in.

”Vi tittade på henne på övervakningskamerorna och hon gick runt och hittade deras rum. Hon gav dem mycket uppmärksamhet och man kunde se hennes lilla svans vifta. Och hon gjorde den lilla bugningen för dem och petade in dem genom kedjelänksporten till deras rum. Hon bestämde sig bara för att det var där hon skulle stanna tills vi kom för att hämta henne.”

Maggie fick träffa valparna

Sandi kom tillbaka efter middagen och möttes av en upprymd Maggie. ”Hon kom till mig och hon var verkligen glad, och sedan tog hon mig tillbaka till deras rum, som för att säga: ”Jag måste verkligen träffa de här valparna.” sa hon.

Sandi lät Maggie träffa valparna och de fann varandra på studs.

Maggie och valparna gosade snart så Sandi lät dem stanna tillsammans den natten eftersom de var så bekväma. Maggies ägare anlände nästa dag för att hämta henne och när Sandi berättade vad som hänt var Maggies ägare inte förvånad.

När Maggie lämnat stället bestämde sig personalen på Barker’s för att ge valparna extra kärlek s¨å de tog hem valparna om kvällarna för att de skulle känna sig trygga och få uppleva ett riktigt hem.

Se videon nedan för att se underbara Maggie och valparna.